НовиниОсвітаНа Черкащині в заповіднику виявили червонокнижну Лацерта Вірідіс

На Черкащині в заповіднику виявили червонокнижну Лацерта Вірідіс

-

- Advertisment -

У Корсунь-Шевченківському парку оселилися ящірки зелені. Цей вид тварин занесений до Червоної книги України. Про це повідомляється на сторінці Корсунь-Шевченківського заповідника в мережі Фейсбук.

Загальна довжина дорослої ящірки досягає до 30 см, з яких 2/3 складає хвіст. Молоді ящірки мають сірувато-бурий або коричневий колір шкіри з двома світлими смугами з боків хребта, дорослі – яскраво-зелений колір шкіри із численними чорними та жовтими цяточками. Черево в ящірок яскраво-жовтого кольору. Горло і шия – блакитного або яскраво-синього забарвлення. Самиці відрізняються наявністю на верхній стороні двох світлих поздовжніх смуг, черевом і горлом білого кольору.

Ящірка зелена дуже жвава рептилія. Найактивніша вона вранці. Любить швидко побігати, пострибати по деревах і навіть поплавати. Їсть усе, що тільки може знайти: комах, павуків, мокриць, молюсків, черв’яків, дрібних ящірок, гризунів і ягоди. Вона приносить неабияку користь, регулюючи чисельність шкідників.

Живуть ящірки в норах, порожнинах під корінням дерев чи під кам’яними брилами, у купах хмизу, щілинах поміж скель. Дуже полюбляють грітися на сонечку, сидячи на камінні. Травень і перша половина червня – сезон парування.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані провели в останню путь молодшого сержанта

Жителі Уманської громади провели в останню путь воїна-захисника - Сергія Олександровича Дахова. Про це повідомляє міська голова Умані Ірина...

В Умані водійка Lexus сплутала педалі та знесла паркан

Водійка автомобіля Lexus не впоралася з керуванням, в результаті чого зіткнулася з металевим парканом. Про це повідомляє Уманське районне...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x