НовиниЧеркащинаНа Черкащині в одній сім'ї живуть 14 волонтерів (ВІДЕО)

На Черкащині в одній сім’ї живуть 14 волонтерів (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Дмитро Толкачов із дружиною Надією виховують дванадцятьох дітей, разом із ними допомагають тим, у кого війна забрала домівку. У кожного є своя волонтерська справа до душі, долучаються до волонтерства навіть наймолодші. Повідомляє Суспільне: Черкаси.

ck.suspilne.media

Восьмеро дітей Дмитра та Надії живуть разом із батьками, ще четверо – вже зі своїми сім’ями та мають власних синів і доньок.

Вісім місяців тому вітальня у будинку Толкачових нагадувала склад, розповів пан Дмитро. Туди друзі та знайомі зносили речі й продукти. Окрім матеріальної та моральної підтримки, залишали на ночівлю в себе тих, хто тікав від війни:

“Спочатку до нас їхали багато людей. Ми щодня приймали їх по 30-40. Нині це вже чітко організований процес”, – розповіла Надія Толкачова.

Зараз кожен член родини Толкачових має волонтерську справу до душі, розповів батько Дмитро. У лютому навіть питання не виникало, чи допомагати:

“Дочка старша приходить і говорить, що в якомусь чаті написали, що по дамбі вже їдуть шестеро дорослих і двоє котів. Ми за десять хвилин прибрали кімнату. Це були перші переселенці, яких ми приймали”.

З першого дня війни хлопці не сиділи вдома, розповів 19-річний Семен. Разом із братами вони розвантажували фури, збирали меблі. Добродійництву й зараз присвячує багато свого вільного часу, зазначив він:

“Інколи у волонтерських центрах доводилось і ночувати, були нічні зміни. Я був головним змінником, коли приймали по 100-150 людей, з тваринами, з дітьми, з інвалідністю. Треба було всюди встигати”.

Дівчата теж не сидять без діла, долучаються до волонтерства навіть найменші. Стефанія, Аделіна та Юстина виготовляють листівки-побажання для воїнів ЗСУ. Допомагає їм старша сестра Крістіна.

Приклад батьків важливіший за будь-які слова, вважає Надія. Разом із тим малеча бореться за увагу мами й тата.

“Часом вони кажуть: «Мамо, може ти не підеш, можна ми забронюємо годину твого часу?». Таке теж трапляється”, – зазначила вона.

Весь час присвячувати доброчинності – неможливо. Проте кожен не залишиться осторонь людського горя, а спробує допомогти, перемога буде ближчою.

Читайте також: На Драбівщині матері полеглого героя вручили орден Богдана Хмельницького

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x