НовиниЧеркащинаНа Черкащині в одній сім'ї живуть 14 волонтерів (ВІДЕО)

На Черкащині в одній сім’ї живуть 14 волонтерів (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Дмитро Толкачов із дружиною Надією виховують дванадцятьох дітей, разом із ними допомагають тим, у кого війна забрала домівку. У кожного є своя волонтерська справа до душі, долучаються до волонтерства навіть наймолодші. Повідомляє Суспільне: Черкаси.

ck.suspilne.media

Восьмеро дітей Дмитра та Надії живуть разом із батьками, ще четверо – вже зі своїми сім’ями та мають власних синів і доньок.

Вісім місяців тому вітальня у будинку Толкачових нагадувала склад, розповів пан Дмитро. Туди друзі та знайомі зносили речі й продукти. Окрім матеріальної та моральної підтримки, залишали на ночівлю в себе тих, хто тікав від війни:

“Спочатку до нас їхали багато людей. Ми щодня приймали їх по 30-40. Нині це вже чітко організований процес”, – розповіла Надія Толкачова.

Зараз кожен член родини Толкачових має волонтерську справу до душі, розповів батько Дмитро. У лютому навіть питання не виникало, чи допомагати:

“Дочка старша приходить і говорить, що в якомусь чаті написали, що по дамбі вже їдуть шестеро дорослих і двоє котів. Ми за десять хвилин прибрали кімнату. Це були перші переселенці, яких ми приймали”.

З першого дня війни хлопці не сиділи вдома, розповів 19-річний Семен. Разом із братами вони розвантажували фури, збирали меблі. Добродійництву й зараз присвячує багато свого вільного часу, зазначив він:

“Інколи у волонтерських центрах доводилось і ночувати, були нічні зміни. Я був головним змінником, коли приймали по 100-150 людей, з тваринами, з дітьми, з інвалідністю. Треба було всюди встигати”.

Дівчата теж не сидять без діла, долучаються до волонтерства навіть найменші. Стефанія, Аделіна та Юстина виготовляють листівки-побажання для воїнів ЗСУ. Допомагає їм старша сестра Крістіна.

Приклад батьків важливіший за будь-які слова, вважає Надія. Разом із тим малеча бореться за увагу мами й тата.

“Часом вони кажуть: «Мамо, може ти не підеш, можна ми забронюємо годину твого часу?». Таке теж трапляється”, – зазначила вона.

Весь час присвячувати доброчинності – неможливо. Проте кожен не залишиться осторонь людського горя, а спробує допомогти, перемога буде ближчою.

Читайте також: На Драбівщині матері полеглого героя вручили орден Богдана Хмельницького

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x