додому Новини Черкащина На Черкащині у 20-градусний мороз викинули собаку в мішку

На Черкащині у 20-градусний мороз викинули собаку в мішку

0

2 березня черкащанка Марина Нікітченко опублікувала у Facebook жахливу історію. Про те, як ''добрі самаритяни'' у 20-градусний мороз викинули на узбіччя дороги ''Вербівець-Катеринопіль'' собаку в мішку. Зі слів Марини, якимось чудом тварині з мішка вдалося вивільнитися. Однак, налякана людьми, до рук вона вже не підійшла. Побігла у невідомому напрямку. Фото кривдників жінка виклала в мережу. Буквально за день це повідомлення вже нараховувало близько тисячі поширень. Люди не церемонилися у коментарях, бажаючи винуватцям такої ж долі, на яку вони прирекли тварину. Про це повідомляють "Вісті Черкащини".

"В машині було троє: чоловік, який зразу сховався, як тільки побачив, що ми зупинились. Потім з машини ще винирнула одна особа і сказала: ''А чого ви так розкричалися? Нічого тій собаці не буде!'' Потім я розпитала в знайомих вербівських людей, то сказали, що ці люди кайтанівські,'' − пише Марина Рак.

Дописувачі накинулись на кривдників із прокльонами та лайками, не в силі стримувати емоції. Головний меседж – побажання, щоб спрацював закон бумеранга. Лиш кілька людей спробували встати на захист селян, натякаючи, що ''не судіть, то несудимі будете''.

''Є закон, − аргументує зоозахисниця Оксана Савіцька . І він забороняє позбавлення життя, як людей, так і тварин. Можливо, відкрию Вам секрет, але закони однаково захищають всіх. Тому розмірковувати можна про всіляке, а злочин має однозначну відповідь – покарання. Уявляю собі − у залі суду адвокат каже: "…І несудимі будете," − і суддя відпускає убивцю…''.

Нагадали люди і про моральні принципи, згідно з якими є гріхи, які не прощаються. Один із них − знущання над тваринами.

Facebook-полеміка наразі не вщухає. Інтернет-користувачі налаштовані розшукати нещасну тварину, а також притягнути до відповідальності її кривдників.

Зазначимо, що 4 серпня 2017 року в Україні набув чинності закон про кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Згідно з яким, жорстоке поводження визначається як "знущання над тваринами, в тому числі бездомними, що спричинило муки, завдало їм фізичні страждання, тілесні ушкодження, каліцтва або призвело до загибелі". Тут ідеться також про нацьковування тварин одна на одну і на інших тварин, залишення домашніх і сільськогосподарських тварин напризволяще, порушення правил їх утримання.

Побої, знущання над тваринами тягнуть за собою штраф від 3400 до 5100 гривень з конфіскацією тварини, якщо її життю є загроза.

У разі колективних знущань, повторного випадку знущання − штраф збільшується від 5100 грн до 8500 грн або адмінарешт до 15 діб з конфіскацією тварини в разі потреби.

За спричинення смерті тварині винуватцям загрожує позбавлення волі від шести місяців до трьох років. За вбивство тварини в присутності дитини − позбавлення волі строком від 3-5 років.

Згідно зі свідченнями дописувачів Facebook собаку на узбіччя викинули чи то мешканці Кайтанівки, чи то Лисичої Балки. З’ясування триває.

Як повідомляв сайт vikka.ua, біля смітника в Черкасах знайшли рештки диких тварин.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version