НовиниНа Черкащині туристам влаштовують "пригоди на воді" та забавлянки...

На Черкащині туристам влаштовують "пригоди на воді" та забавлянки козаків

-

- Advertisment -

У Черкаській області збільшується щороку потік туристів. З початку 2015 року їх кількість вже наближається до 160 тисяч осіб, хоч сезон літнього відпочинку тільки-но набирає обертів.

Упродовж 2014 року тільки історико-культурні об’єкти відвідало близько 710 тисяч екскурсантів, що перевищує показники 2013 року більше ніж на шість тисяч осіб.

Про це vikka.ua повідомили у прес-службі Черкаської обласної державної адміністрації.

Такі цифри зафіксували лише за даними музеїв та заповідників. А останнім часом все більшої популярності набуває сільський зелений туризм, який здебільшого розвинутий у Смілянському та Черкаському районах. На лоні природи відпочивальників приймають загалом 42 сільські зелені садиби.

Про це розповів директор Департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків ОДА Віталій Хиль. Із 2014 року запроваджено проект "Придумати село наново".

"Створена мережа так званих тематичних селищ, що дозволяє урізноманітнити туристичні пропозиції та привабити ще більше туристів. Це інноваційні бізнес-ідеї, які передбачають активний відпочинок, знайомство з місцевими традиціями, культурою та історією", – пояснив задум Хвиль.

Проект вже діє в шести селах регіону. Зокрема, в селі Межиріч Канівського району пропонують відвідати археологічну пам’ятку – стоянку давніх мисливців на мамонтів під назвою "Подорож у країну Мамонтландію". У селі Суботів Чигиринського району запрошують пограти в ігри часів дитинства славетних діячів Козацької доби "Забавлянки, ігри і розваги Старого Суботова".

На Чигиринщині в селі Івківці розробили програму під назвою "Зерноленд", а в селі Головківка – "Картопляні розваги". Тут туристи відкривають для себе багато нового про традиційні продукти харчування, вживаються в роль давніх хліборобів, ознайомлюються зі старовинними знаряддями праці на землі тощо.

У Жашківському районі (село Сорокотяга) є можливість помандрувати водними шляхами мальовничій річці Тікич, яка зберігає пам'ять про давній водний маршрут "з варяг у греки". Цей вид відпочинку має назву "Пригоди на воді, з водою та з води". І, зрештою, село Коржова Уманського району зазиває "На гостини до старого млина".

Окрім цього, в області зареєстровано понад 200 турфірм, щороку відкривають нові туристичні інфраструктурні об’єкти. До послуг гостей – 79 готелів і аналогічних закладів тимчасового розміщення. Також створено три туристично-інформаційні центри: у місті Канів, Черкаси та Чигиринському районі. За результатами 2014 року, туристично-інформаційний центр у Каневі визнано кращим в Україні та нагороджено дипломом.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах патрульні виявили підроблене водійське посвідчення

Під час патрулювання містом, правоохоронці звернули увагу на автомобіль Volkswagen Golf, припаркований з порушенням ПДР. Про це повідомили у...

Черкаські стрільці повернулись із нагородами з чемпіонату України

Черкаські спортсмени виступили на чемпіонаті України зі стрільби кульової, що відбувся у Вінниці. Про це інформує управління у справах...

Цікаве:

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x