додому Новини Безпека На Черкащині триває аномальна спека

На Черкащині триває аномальна спека

0
Уже третю добу на Черкащині утримується спека. Про це повідомляє Черкаський обласний гідрометцентр.
Так, середній температурний фон в області становить 24-25º, що на 5-6º вище кліматичної норми. Таку погоду продовжує формувати потужний блокуючий антициклон з центром над Середньою Волгою.
Обширний та малорухомий антициклон зі Сходу за кліматом повинен був встановитися над розпеченим материком ще всередині літа. Але затримався і наразі зумовлює спеку.
Вищезгаданий погожий антициклон поки що і не думає слабшати, а навпаки – поширюється у східному та західному напрямках. З наближенням його центру, в черкаському регіоні вітри стануть тихішими, послабшають процеси перемішування в атмосфері, що сприятиме накопиченню шкідливих домішок від викидів підприємств та автотранспорту.
Температурні показники як вдень (30-32º) так і вночі (16-18º) залишаться високими.
Аномально тепла, суха та вітряна погода сприятиме зростанню показника пожежної небезпеки в екосистемах області. Синоптики нагадують перше правило в спеку: намагатися уникати тривалого перебування на сонці, в задушливих приміщеннях. Варто пити більше води, а зняти втому можна за допомогою контрастного душу (температурний контраст може бути в межах 10-15 градусів), ранковий душ слід завершувати холодною, а вечірній теплою водою.
Читайте також: на Черкащині шість пожеж за добу на відкритих територіях

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version