додому Новини Черкащина На Черкащині тримається нестійка погода

На Черкащині тримається нестійка погода

0

Погода червня продовжує бути нестійкою. В антициклоні повітря на Черкащині прогрівається. Середня добова температура повітря 20-24 градуси, що на 2-6 градусів вище кліматичної норми на цей час. Вдень повітря прогрівається до 27-30 градусів, ночі дуже теплі 17-21 градус.

Вночі 17 червня у Золотоноші випала майже декадна норма дощу – 20 мм, що є небезпечним метеорологічним явищем І рівня небезпечності. А вже ввечері метеостанція Звенигородка зафіксувала сильну зливу, коли за 1 год. випало 31 мм дощу – тобто декадна норма опадів, що відповідає критерію стихійного метеорологічного явища ІІ рівня небезпечності, у супроводі граду діаметром 16 мм, що є небезпечним метеорологічним явищем І рівня небезпечності. Про це у Facebook повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

З початку червня вже випало 20-70 мм або 30-85 % місячної норми. Дощі на більшості площ значно покращили стан зволоження верхнього шару ґрунту, проте ситуація не змінилася на південному сході. Адже зливові літні дощі випадають вкрай нерівномірно, де "густо, а де пусто". Так і з пожежною небезпекою в лісах області, у Черкаському, Смілянському та Чигиринському районах – надзвичайна (5 класу), на решті території 1-2 клас.

Літнє сонцестояння – це найдовший день у році, пік тривалості світлого часу доби та найкоротша ніч. У 2020 році воно станеться 20 червня о 21:44 год. за київським часом. Після 25 червня сонце повертає на зиму, а літо на спеку.

За прогнозом, до 25 червня суттєвих змін у синоптичній ситуації на Черкащині не очікується. Збережеться нестійка з короткочасними локальними грозовими дощами, місцями не виключені град та шквали 15-20 м/с. Температурний фон підвищений на 4-5 градусів, вночі 15-20 градусів, вдень 24-29 градусів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, понад 200 кущів маку вирощувала у своєму дворі черкащанка.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version