додому Новини На Черкащині таки планують звести сміттєпереробний завод

На Черкащині таки планують звести сміттєпереробний завод

0

Інвестор із Бахрейна не відмовився від ідеї зведення у Черкасах підприємства із перероблення твердих побутових відходів на енергоносії. На сьогодні вже юридично погоджені обов’язки сторін, відповідно до законодавства України. Натепер локальний партнер профільного інвестора – кампанії "OAK Utility Solutions and Development" (Бахрейн) – готує всі необхідні попередні контракти. Потому іноземні фахівці розроблять техніко-економічне обґрунтування проекту. Орієнтовно це відбудеться в середині літа, повідомляє прес-служба ОДА.

"Для реалізації проекту в Черкасах створено ТОВ "ЕКО-БАІК", – розповідає директор компанії "КООР International UA" Андрій Богоявленський. – Саме на його базі запланована реалізація проекту. У подальшому до складу учасників товариства після його перереєстрації мають увійти іноземні інвестори. Розробляючи техніко-економічне обґрунтування, ми повторно звернемося до Черкаського міськвиконкому, як і було оголошено на грудневій сесії, а також інших територіальних громад щодо укладення довгострокових контрактів на вивезення ТПВ".

Меморандум про співпрацю між обласною державною адміністрацією та підприємством "КООР International UA" підписано торік у червні. Разом із компанією-інвестором "OAK Utility Solutions and Development" (Бахрейн) воно має намір збудувати на Черкащині сміттєпереробний завод. Де саме – поки визначають.

"Торік у серпні обласна державна адміністрація надіслала для опрацювання підприємству "КООР International UA" запитувану інформацію щодо обсягів і структури твердих побутових відходів в області, – наголошує директор департаменту інвестиційно-інноваційної політки та зовнішньоекономічних зв’язків ОДА Віталій Хиля. – Опісля цього було проведено зустріч із інвестором-виконавчим директором "OAK Utility Solutions and Development" щодо реалізації інвестиційного проекту з будівництва заводу".

Нагадаємо, за рік в області утворюється близько 490 тис. тонн твердих побутових відходів. Їх вивозять на понад 430 сміттєзвалищ. А це – більше 500 гектарів землі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version