НовиниКонфузНа Черкащині супутники Ілона Маска налякали людей (ВІДЕО)

На Черкащині супутники Ілона Маска налякали людей (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Одночасно в кількох точках Черкаської області жителі бачили дивні вогні на зоряному небі. Факт «вогняного потягу» помітили в Черкасах, в Черкаському районі (біля Чигирина) та біля Сміли. Про це повідомив на своїй сторінці в мережі Фейсбук місцевий історик і краєзнавець Олександр Солодар.

«За 5 км від Чигирина у напрямку Черкас (навпроти Розсошинець) помітив у небі цікавий літаючий об’єкт. Навіть авто зупинив і зняв його на відео. Небо вечірнє, безхмарне. Легкий морозець. Розташовані в одну лінію вогні – декілька десятків метрів завдовжки – летіли спочатку від Дніпра до дороги, а потім змінили напрямок руху – полетіли на північний схід. Летіли вогні не високо. І при тому лінія летіла не прямо, а під кутом. На жаль, гудіння авто на трасі не дозволяло почути якісь звуки від літаючого об’єкта», – зазначив Олександр Солодар.

Подібну картину спостерігали жителі Білозір’я та Сміли.

«Це саме диво бачив мій чоловік. Пролітало над селом Жовте, і нижче чим на цьому відео. Але на жаль на той час він залишив телефон в машині, а поки сходив за телефоном, то ВОНО зникло так швидко, як і з’явилося», – написала черкащанка Алла Махас.

Як виявилося, це були супутники Ілона Маска. Саме їх могли бачити черкащани в небі над Україною. 19 січня  SpaceX доставила на орбіту 49 міні-супутників у межах проекту Starlink. Орбітальне угруповання SpaceX вже складається із 2040 космічних апаратів. Лише у 2021 році було запущено близько 900 супутників. Компанія має дозвіл на запуск ще 30 000 супутників із опцією збільшити цю кількість до 42 000. Мета програми – забезпечити широкосмуговий доступ до інтернету всіх мешканців Землі у будь-якій точці планети. Реалізація проекту розпочалася у лютому 2018 року.

Як повідомляв сайт vikka.ua, «Дорогі» і «дешеві» голови громад Черкаського району (РЕЙТИНГ)

Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:

телеграм-канал,

сторінка у фейсбуці,

акаунт в інстаграмі,

ми в TikTok.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x