НовиниЧеркащинаНа Черкащині судять кіровоградського суддю за вирок автомайданівцю, який...

На Черкащині судять кіровоградського суддю за вирок автомайданівцю, який їздив "у гості" до Януковича

-

- Advertisment -

Майже чотири роки тому, наприкінці 2013-го, коли починався Євромайдан, відомий кіровоградський фермер Олексій Цокалов на своїй "Шкоді" у складі автоколони "Автомайдану" з'їздив у Межигір'я до царського маєтку, в якому мешкав тодішній президент країни Віктор Янукович. Тоді постраждала більшість учасників тієї простої поїздки по незабороненій, незакритій території України, пише газета "Україна-Центр".

Тоді ніхто не штурмував резиденцію, навіть не палив покришок. Посигналили, приклеїли до огорожі умовну повістку з викликом президента до Майдану на народний суд. Номери всіх автівок були записані безстрашними борцями зі злочинністю. І після невеликого проміжку часу через суд більшість учасників поїздки позбавили прав керування, а в головних організаторів заарештували автомобілі. Своїм рішенням у Олексія Цокалова відібрав водійські права принциповий і мужній суддя Бобринецького районного суду Кіровоградської області Олег Бевз. Пізніше суд вищої інстанції це рішення скасував.

Хто б міг подумати, що в житті може щось змінитися, і прогин людини в мантії перед владою не буде зарахований, а навпаки, стане предметом судового розгляду над ним самим? Але в цьому світі є якась справедливість, і тепер суддю Бевза самого судять за прийняття завідомо неправосудного рішення. Судять, звичайно, не в рідному Бобринці, а в сусідній Черкаській області, в Кам'янському районному суді. Причому судити ось тільки почали. Три з половиною роки не могли почати розгляд справи через постійні самовідводи призначених суддів. Нарешті днями знайшовся сміливий, який не побоявся піти проти негласних корпоративних правил. Знайшовся, відкрив засідання і… переніс його на 5 грудня.

А поки Олег Бевз вважається суддею. Хоча в штаті Бобринецького районного суду вже не числиться з березня. У нас суддів зараз призначають умовно безстроково (до 65 років), і вони мають статус незалежно від займаної посади, вони є недоторканними, як і народні депутати. Заарештувати і посадити суддю неможливо без рішення Верховної Ради. Так що, насправді максимум, що може загрожувати Олегу Бевзу в разі визнання його винним в Кам'янському суді, – це позбавлення суддівського статусу.

Згідно з декларацією, у Олега Бевза немає свого житла. Зате у дружини є два будинки і велика земельна ділянка. Самому законнику належить мікроавтобус "Форд" 2001 року випуску і причіп. Зате у його матері є преміальна машина "Фольксваген СС", якою користується син. Таке нове авто коштує від 30 тисяч доларів.

У ході засідання суддя Бевз заявив, що провини своєї не визнає. Ймовірно, вважає, що правильно він водійських прав позбавив фермера.

Як розповів Олексій Цокалов, суд в іншій області був обраний спеціально, щоб не було конфлікту інтересів на Кіровоградщині.

"Суддею у справі є Владлен Шкреба, йому моя справа була розподілена і раніше, він відмовився, потім йшов у відпустку. А зараз він вже не може, тому що залишився єдиним суддею в цьому районному суді, дві посади вакантні. Суддя справляє враження хороше. Я радий, що хоч нарешті почався розгляд справи, а то більше трьох років не могли взятися", – каже він.

Тим часом 20 жовтня Вища кваліфікаційна комісія суддів України призначила оцінку на відповідність займаним посадам аж 26 кіровоградським суддям різних судів. Однак Олега Бевза у реєстрі переатестації немає.

Як повідомляв сайт vikka.ua, НАЗК зайнялося заступником мера Черкас.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Майже 200 черкаських аграріїв залучили кредити на розвиток господарства

З початку року 197 аграріїв Черкаської області отримали понад 805 млн гривень банківських кредитів на розвиток господарств. Про це...

У деяких черкасців не буде гарячої води

Сьогодні, 19 квітня, деякі жителі Черкас залишаться без гарячої води. Про це повідомляє пресслужба КПТМ "Черкаситеплокомуненерго". Південно-Західний район: З 9:00 до...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x