додому Новини Черкащина На Черкащині судитимуть сільського голову, якого піймали на хабарі (ФОТО)

На Черкащині судитимуть сільського голову, якого піймали на хабарі (ФОТО)

0

Уманська місцева прокуратура затвердили та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно голови однієї з сільських рад Уманського району, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Про це інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.

Досудовим розслідуванням установлено, що вказаний посадовець вимагав і отримав від представника приватного підприємства неправомірну вигоду за сприяння в прийнятті рішення сесії сільської ради щодо безперешкодного укладення договору оренди нежитлового приміщення, яке знаходиться в комунальній власності сільської ради.

Зазначимо, під процесуальним керівництвом Уманської місцевої прокуратури працівниками Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчими Уманського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області обвинуваченого затримано 20.03.2018, в приміщенні одного з закладів м. Умань, безпосередньо під час одержання частини обумовлених коштів у розмірі 28 тис. грн.

Наразі прокуратурою вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки.

Довідково: за вчинене особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв сайт vikka.ua, затриманим на хабарі завкафедри й доценту в Черкасах оголосили про підозру.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version