НовиниНа Черкащині судитимуть бухгалтера школи, яка привласнила бюджетні кошти

На Черкащині судитимуть бухгалтера школи, яка привласнила бюджетні кошти

-

- Advertisment -

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 366 КК України, а саме у службове підроблення, тобто внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки та ч. 4 ст. 191 КК України, тобто привласнення, розтрата чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, що вчинене у великих розмірах. Про це повідомляє прес-служба Золотоніської місцевої прокуратури.

Встановлено, що жителька м. Золотоноша, працюючи головним бухгалтером однієї із шкіл та згідно посадової інструкції головного бухгалтера (будучи наділеною організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов’язками) у період часу з 1 червня по 1 жовтня 2013 року, використовуючи своє службове становище в особистих корисливих інтересах, підробила шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів – відомостей зарахувань на карткові рахунки працівників школи зарплату за червень–вереснь 2013 року, достовірно знаючи що суми заробітної плати відносно завищено.

Після внесення недостовірних відомостей про дійсний розмір заробітної плати та особистого подання документів у банк, вона привласнила шляхом попереднього зарахування банком та подальшого особистого зняття надмірно отриманої заробітної плати на загальну суму 62 154 грн 02 коп., та розтратила шляхом зарахування на картковий рахунок іншим працівникам бюджетні кошти на загальну суму 90 897 грн 62 коп.

Внаслідок умисних протиправних дій бухгалтер завдала збитків державним інтересам на загальну суму 153 051 грн 64 коп.

27 березня обвинувальний акт за вказаним фактом направлено до суду, жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років.

Як повідомляв сайт vikka.ua, землевпорядника з Черкащини судитимуть за незаконне виділення землі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x