НовиниНа Черкащині створюють єдиний в Україні музей дитини

На Черкащині створюють єдиний в Україні музей дитини

-

- Advertisment -

Музей дитини може з’явитися у селі Суботові, що на Чигиринщині. Таку ідею прагнуть реалізувати науковці Національного історико-культурного заповідника "Чигирин", про це інформує "Громче".

"Музей дитини буде створений на основі спадщини Марка Федоровича Грушевського – близького родича відомого українського діяча Михайла Грушевського. Наприкінці 19 століття він був священником у Суботові. Окрім того, Марко Грушевський був першим українським етнографом, який дослідив дитинство як явище, – розповідає  молодший науковий співробітник Національного історико-культурного заповідника "Чигирин" Олена Трощинська.

Досліджуючи українські традиції виховання, Марко Грушевський зібрав багато матеріалів, що стосувалися розвитку дитини – від народження аж до досягнення нею дівоцтва чи парубоцтва.

"Крім того він збирав іграшки та забавки, якими гралися на той час українські діти. Більше 70 таких забавок він описав. На основі цих описів сьогодні ми маємо можливість відтворювати ці стародавні речі", – констатує Олена Трощинська.

Колекція таких давніх забавлянок для дітей ляже в основу експозиції майбутнього музею.

"Поруч із цим плануємо створити інтерактивну програму. У музеї діти зможуть грати у традиційні ігри з використанням звичних для них матеріалів. Тут же вони зможуть випробувати і давні українські розваги. Музей також може стати центром проведення дитячих фестивалів", – зауважує Олена Трощинська.

Нині проект готовий до реалізації, однак для того аби організувати такий музей украй бракує коштів.

"Сьогодні ми шукаємо партнерів, готових долучитися до цієї важливої справи відродження традицій національного виховання", – пояснює Олена Трощинська.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x