додому Новини На Черкащині створять стерилізаційний пункт для бездомних тварин

На Черкащині створять стерилізаційний пункт для бездомних тварин

0

У Катеринополі нині працюють над створенням пілотного стерилізаційно-карантинного пункту для безпритульних тварин. Наразі там облаштовують приміщення необхідним обладнанням. А невдовзі відкриють першу чергу запланованого пілотного проекту, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Проект реалізується громадською організацією "Черкаський благодійний фонд "Еко-Центр" за рахунок коштів Посольства Канади в Україні та за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, з метою запобігання виникненню фактів жорстокого поводження з тваринами торік у жовтні затверджено обласну Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2016-2020 роки. Орієнтовний обсяг фінансування, необхідний для створення мережі з 19 пунктів в області, сягає 3,5 млн грн. З них, для першого етапу, а саме: створення карантинних пунктів в Катеринополі, Золотоноші та Каневі, 558 тис. грн, де 376 тис. грн – кошти Посольства Канади в Україні.

– Реалізація проекту в Катеринопільському районі стане позитивним прикладом спільної діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій, – зауважив під час наради щодо створення пункту перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – Перші кроки з реалізації Програми стануть не лише ефективним вирішенням проблеми поводження з безпритульними тваринами, але й продемонструють можливості упровадження в області передових європейських практик щодо важливих соціальних проектів.

Зауважимо, згідно з розрахунками, приблизна чисельність безпритульних тварин на території області, що потребують стерилізації та вакцинації проти сказу, становить близько 47 тисяч. Оскільки одна нестерилізована самка здатна приносити в середньому 10 цуценят на рік, із кожним роком на вулицях міст і сіл Черкащини з’являються тисячі нових безпритульних тварин. Використання ж сучасних технологій контролю популяції безпритульних тварин, розроблених із врахуванням біологічних моделей життєвого циклу тваринної популяції, дозволить поступово, але надійно знизити чисельність тварин на вулицях, а також взяти під контроль ситуацію з ризиком виникнення епізоотій, особливо таких небезпечних захворювань, як сказ.

Як повідомляв сайт vikka.ua, програміст із Черкас придумав, як побороти суржик.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version