НовиниНа Черкащині створять стерилізаційний пункт для бездомних тварин

На Черкащині створять стерилізаційний пункт для бездомних тварин

-

- Advertisment -

У Катеринополі нині працюють над створенням пілотного стерилізаційно-карантинного пункту для безпритульних тварин. Наразі там облаштовують приміщення необхідним обладнанням. А невдовзі відкриють першу чергу запланованого пілотного проекту, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Проект реалізується громадською організацією "Черкаський благодійний фонд "Еко-Центр" за рахунок коштів Посольства Канади в Україні та за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, з метою запобігання виникненню фактів жорстокого поводження з тваринами торік у жовтні затверджено обласну Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2016-2020 роки. Орієнтовний обсяг фінансування, необхідний для створення мережі з 19 пунктів в області, сягає 3,5 млн грн. З них, для першого етапу, а саме: створення карантинних пунктів в Катеринополі, Золотоноші та Каневі, 558 тис. грн, де 376 тис. грн – кошти Посольства Канади в Україні.

– Реалізація проекту в Катеринопільському районі стане позитивним прикладом спільної діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій, – зауважив під час наради щодо створення пункту перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – Перші кроки з реалізації Програми стануть не лише ефективним вирішенням проблеми поводження з безпритульними тваринами, але й продемонструють можливості упровадження в області передових європейських практик щодо важливих соціальних проектів.

Зауважимо, згідно з розрахунками, приблизна чисельність безпритульних тварин на території області, що потребують стерилізації та вакцинації проти сказу, становить близько 47 тисяч. Оскільки одна нестерилізована самка здатна приносити в середньому 10 цуценят на рік, із кожним роком на вулицях міст і сіл Черкащини з’являються тисячі нових безпритульних тварин. Використання ж сучасних технологій контролю популяції безпритульних тварин, розроблених із врахуванням біологічних моделей життєвого циклу тваринної популяції, дозволить поступово, але надійно знизити чисельність тварин на вулицях, а також взяти під контроль ситуацію з ризиком виникнення епізоотій, особливо таких небезпечних захворювань, як сказ.

Як повідомляв сайт vikka.ua, програміст із Черкас придумав, як побороти суржик.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Дніпровській водоочисній станції оновлюють фільтри

«Черкасиводоканал» продовжує проводити роботи із удосконалення технологічних процесів підприємства. Про це повідомляє Черкаська міська рада. Зараз на Дніпровській водоочисній станції...

У Черкасах працюють над створенням кризового центру

У Черкасах триває ремонт у приміщенні для майбутнього кризового центру. Роботи оглянули міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та його...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x