НовиниЧеркащинаНа Черкащині стартував сезон полювання на хутрових тварин: є...

На Черкащині стартував сезон полювання на хутрових тварин: є перші порушники

-

- Advertisment -

Практично у всіх мисливських угіддях Черкащини вже розпочався сезон полювання на парнокопитних та хутрових диких тварин.

Рейдові бригади держлісгоспів, до яких входять працівники державної лісової охорони, мисливствознавці, працівники єгерської служби, здійснили вже 36 рейдів. У ході їх проведення було складено 13 протоколів на порушників правил полювання, інформує пресслужба обласного управління лісового та мисливського господарства.

Триватиме сезон полювання до кінця грудня на самців та самок козулі, самок оленя плямистого, самок кабана та їх молодняк, здатний до самостійного існування; до кінця січня – на зайця-русака, самців оленя плямистого, кабана та їх молодняк здатний до самостійного існування; до кінця лютого 2020 року – на лисицю та єнотоподібного собаку. Днями полювання встановлено суботу та неділю.

До слова, від початку року рейдовими бригадами складено 88 протоколів за порушення правил полювання, накладено штрафів на загальну суму 14,5 тис. грн та встановлено нанесені збитки від незаконного добування тварин на суму 96 тис. грн (по збиткам справи передані до суду).

Нагадуємо, що відповідно до наказу Мінприроди та Мінагрополітики «Про затвердження Такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України)» доведеться сплатити досить серйозні штрафи за браконьєрство.

Наприклад, розмір стягнення за незаконне добування або знищення оленя плямистого –50 тисяч гривень, дикого кабана – 40 тисяч гривень, козулі – 32 тисячі гривень, бобра – 10 тисяч гривень, зайця-русака – 8 тисяч гривень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, житель Умані потрапив до лікарі через отруєння грибами.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x