додому Новини Черкащина На Черкащині стартував сезон полювання на парнокопитних та хутрових диких тварин

На Черкащині стартував сезон полювання на парнокопитних та хутрових диких тварин

0

Згідно з наказами користувачів мисливських угідь Черкаської області, цьогорічний сезон полювання на парнокопитних та хутрових диких тварин розпочався з 4 листопада, інформує прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Кожен мисливець зобов’язаний мати при собі посвідчення, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, відстрільну картку, дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю. У разі використання під час полювання собак мисливських порід чи інших ловчих звірів і птахів, на них потрібно мати відповідний паспорт.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Полювання на диких парнокопитних та хутрових тварин буде здійнюватися відповідно до Лімітів використання мисливських тварин державного мисливського фонду у сезон полювання 2017/2018 років, затверджених наказом Мінагрополітики України.

Триватиме сезон полювання до 31 грудня 2017 року на козулю, оленя, самок кабана та їх молодняк, здатний до самостійного існування; до кінця січня 2018 року на зайця-русака та самців кабана та їх молодняк, здатний до самостійного існування; до кінця лютого 2018 року на лисицю та єнотоподібного собаку.

Довідково: всього в області функціонує 53 мисливських господарства, з них 6 підпорядковані обласному управлінню. Решта – мисливські господарства системи Українського товариства мисливців та рибалок та інших користувачів. Офіційно в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства зареєстровано понад 20 тисяч мисливців.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у лісах на Черкащині з'явились нові рекреаційні пункти.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version