НовиниЧеркащинаНа Черкащині стартував місячник безпеки дорожнього руху (ФОТО)

На Черкащині стартував місячник безпеки дорожнього руху (ФОТО)

-

- Advertisment -

19 вересня на Черкащині розпочався місячник безпеки руху. Про це повідомили в ході засідання в обласній адміністрації. Його провів заступник голови ОДА Костянтин Омаргалієв, інформує пресслужба Черкаської ОДА.

"Нині одним із наших важливих завдань є підвищення безпеки дорожнього руху в області, – сказав Костянтин Сапартаєвич. – Адже ми розуміємо, що рівень безпеки залежить як від дотримання правил дорожнього руху, так і безпосередньо від стану дорожнього покриття. Тож, над цим нині працюємо".

Водночас начальник управління патрульної поліції в Черкаській області Олександр Кокоба поінформував про стан аварійності за 8 місяців цього року. Він зауважив, що відсьогодні в поліції розпочався місячник безпеки дорожнього руху. За його словами, перший етап буде підготовчим, а вже з першого жовтня – практичним, коли вживатимуть низку посилених заходів задля  зменшення рівня аварійності на дорогах області.

"Черкащина входить до переліку областей, де за цей рік спостерігаємо зменшення аварійності, порівняно з аналогічним періодом минулого року, – зазначив правоохоронець. – За цей період на автошляхах області зареєстрували близько 2300 дорожньо-транспортних пригод, що менше на 2 % за аналогічний період минулого року. За вказаний період зареєстрували більше 400 ДТП з постраждалими, що водночас менше на 9 % за попередньорічний період. Загинуло 63 особи, що на 21 % менше, ніж торік. Травмовано майже 550 осіб".

На жаль, загальнодержавна статистика навпаки зростає за кількістю ДТП. Відтак Управління патрульної поліції постійно проводить заходи щодо контролю та зменшення аварійності. Серед основних заходів: складання адмінматеріалів на балансоутримувачів, на відповідальні служби щодо усунення недоліків стану доріг. На усунення виявлених недоліків та утримання вулично-шляхової мережі, здійснення пасажирських перевезень вручили 174 приписи, до органів місцевого самоврядування спрямували 118 інформацій щодо вдосконалення організації дорожнього руху.

Костянтин Омаргалієв зазначив, що на найближчому засіданні сесії обласної ради повторно подаватимуть на розгляд депутатів питання про внесення змін до обласної програми безпеки дорожнього руху. Оскільки на останній сесії його не підтримали.

Під час зібрання обговорили й перебіг цьогорічних дорожніх ремонтів, а також перспективи на наступний рік. Йшлося, зокрема і про відрізок дороги від Черкас до Смілянського КП, яку називають "нічийною", та потребує капітального ремонту. Так, уже до кінця року її мають передати на баланс області. Нині ж здійснюють необхідні для цього процедури.

Костянтин Омаргалієв, між тим, зауважив, що натепер виконано дещо більше 40% ремонтних робіт на місцевих дорогах області. Наступного ж року планують внести до переліку не більше 60 дорожніх об’єктів для ремонтів. Це дасть можливість здійснити їх якісно та своєчасно. Сьогодні відпрацьовано кілька варіантів стратегій, нині є 4. Основа ремонтів – опорні дороги – до шкіл, лікарень тощо.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині продовжують ремонтувати дорогу міжнародного значення.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

У Черкасах кухарям дитячих садочків збільшать зарплату

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про надбавку до заробітної плати для кухарів дошкільних закладів. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x