НовиниЧеркащинаНа Черкащині собаки протягом чотирьох днів охороняли свою померлу...

На Черкащині собаки протягом чотирьох днів охороняли свою померлу господиню, нині сусіди хочуть їх позбутись

-

- Advertisment -

У Шполі собаки самотньої літньої жінки, яка померла рік тому, перетворились на дику безпритульну зграю. Сусіди покійної нарікають, що чотирилапі створюють їм проблеми.

Про це пишуть "Шполянські вісті".

Бабуся Ольга померла минулої весни у своїй хаті. За життя жінка утримувала коли десяток, а коли й більше собак. Нерідко тварини проживали разом з господинею в хаті.

Найближчі сусіди майже одразу після смерті жінки помітили, що ввечері вікна бабці Олі не світяться, але ніхто не наважувався піти ї провідати її. Чотирилапі охоронці сиділи і вили на порозі, нікого не підпускаючи до дверей. Так, переповідають, і лежала покійниця сама в хаті днів з чотири, аж поки за участі правоохоронців їм вдалося потрапити до хати, а потім вже поховати її.

Коли старенька була живою, сусідам не подобались її чотирилапі друзі, адже ті крали сусідських курей та іншу домашню живність. Однак раніше вона хоч якось годувала тварин. А коли жінки не стало, її підопічні нікуди не поділися, продовжували розмножуватися, стаючи дедалі голоднішими і агресивнішими. Деякі сусіди вже почали питати поради в соцмережах, куди звертатись і що робити зі зграєю собак.

Юлія Карполевська проживає за кілька хат від покинутої садиби, зараз перебуває у відпустці по догляду за малолітньою донькою. Її старшому синові п’ять років. Час від часу на її подвір’я забігає зграя собак, через що молода матуся боїться випускати самого сина гратися навіть у дворі.

"Ці небажані чотирилапі сусіди нерідко крадуть з порогу взуття, зокрема дитяче, — розповідає ще одна сусідка покійної жінки Анастасія Каплун. – Не раз доводилося розшукувати одяг, вивішений після прання, та інше на тому нічийному подвір’ї, біля лігвища собак. Коли в них з’являлися цуценята, тварини особливо проявляли агресію, тож по вкрадені домашні речі міг піти лише чоловік, та й то з палицею в руках. Крім того, на наших подвір’ях, часто на клумбах, вони справляють свої природні потреби. Прибирати доводиться майже щодня".

Люди наголошують: розуміють, що тварини ні в чому не винні, бо голодні. Від постійних пошуків їжі собаки навчилися відкривати клітки у дворах містян і діставати звідти кролів.

Діти ж бояться ходити вулицею по одному, аби йти до школи чи додому, школярі гуртуються, щоб разом пройти злощасне подвір’я.

Шполяни кажуть: могли б дослухатись до жорстоких порад, які їм вдавались в Інтернеті, однак не хочуть чинити насилля над тваринами, навіть попри те, що ті їм таки добряче дошкуляють. Люди пробували знайти підтримку у місцевої влади, проте це їм не вдалося. Але й терпіти надалі не можуть.

Раніше сайт vikka.ua повідомляв: жителі Черкас підняли "диванну" паніку через відлов безпритульних собак.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Із Черкас на передову їздить пересувний стоматологічний кабінет

Із Черкас в зону бойових дій їздить пересувний стоматологічний кабінет. Цей проект почав діяти ще з 2015 року. Тоді...

У черкаській школі відкрили меморіальні дошки 

У Черкаській загальноосвітній школі №4 відбулося відкриття меморіальних дошок на честь двох випускників цього навчального закладу. Про це повідомляє...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x