додому Новини Черкащина На Черкащині службовців підприємства судитимуть за привласнення понад 800 тисяч гривень

На Черкащині службовців підприємства судитимуть за привласнення понад 800 тисяч гривень

0
крупи борошно продукти

До 8 років позбавлення волі загрожує директору товариства та головному бухгалтеру, які намагалися заволодіти бюджетними коштами. Повідомляє Черкаська обласна прокуратура.

крупи борошно продукти

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства та головного бухгалтера. Їх підозрюють у заволодінні грошима в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою та службового підроблення (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

ПІдприємство виробляє продукти борошномельно-круп’яної промисловості. За даними слідства, директор у змові з головним бухгалтером шляхом внесення до документів неправдивих відомостей намагалися заволодіти бюджетним відшкодуванням з податку на додану вартість у загальній сумі 848 тисяч.

Тобто, отримавши у червні-липні 2020 року бюджетне відшкодування з податку на додану вартість в сумі 848 007 грн, у вересні 2020 року вони повторно склали та подали до органів податкової служби заявку щодо отримання того самого відшкодування.

У разі доведення вини обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Читайте також:

Черкащанка здобула “золото” на чемпіонаті Польщі зі стрільби з лука

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version