НовиниЧеркащинаНа Черкащині шукають патронатних вихователів

На Черкащині шукають патронатних вихователів

-

- Advertisment -

Патронатне виховання у родинах продовжують розвивати на Черкащині. Натепер в області готові приймати дітей, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, три родини з Умані, Сміли та Золотоніського району, говорить начальник обласної служби у справах дітей Оксана Покатілова. Підготовча робота триває на Тальнівщині та Христинівщині.

За її словами, загалом до кінця року в експериментальному провадженні послуги патронату братимуть участь не менше 10 районів та міст Черкащини.

– Патронат – важлива складова процесу деінституалізації, – зауважує Оксана Іванівна. – Черкащина долучилася до експериментального запровадження інноваційної соціальної послуги патронату над дитиною ще у 2015 році. Першопрохідцем стала Умань. Нині ж дві з трьох патронатних родин області прийняли та вже реабілітовують діток. Відзначу, що до сім’ї патронатного вихователя можуть бути одночасно влаштовані тільки діти, які є рідними братами та сестрами, або діти, які виховувалися в одній родині. Термін перебування дитини під патронатом визначає орган опіки та піклування. Загалом же він не може перевищувати трьох, максимум шести місяців.

Соціальна допомога на утримання дитини відповідного віку в патронаті становить два прожиткові мінімуми. Грошове ж забезпечення патронатного вихователя становить 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. Він є членом міждисциплінарної команди, тож свої дії щодо виховання та реабілітації влаштованої дитини узгоджує зі спеціалістами, дотичними до ведення конкретного випадку.

– Патронатний вихователь має бути готовим невідкладно прийняти до своєї родини дитину, яка опинилася у скрутних життєвих обставинах, потребує захисту та турботи, – відзначає Оксана Покатілова. – На сьогодні, на жаль, такі діти у разі відсутності близьких родичів направляються до центрів соціально-психологічної реабілітації. Вони, як часто буває, значно віддалені від місця проживання дитини. А це, у свою чергу, ускладнює її контакти з сім’єю. Згодом, з патронатної родини дитина може повернутися до своїх рідних або ж їй підберуть нову сім’ю, яка найкраще відповідає її індивідуальним потребам.

Відзначимо, первинний відбір кандидатів у патронатні вихователі здійснює фахівець із соціальної роботи, спеціаліст центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який пройшов відповідну підготовку. До процесу відбору також долучається місцева служба у справах дітей.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині із прийомної родини втекли діти.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами. До простору «Затишно space» черкащанки могли прийти разом зі своїми...

Поліція повідомила деталі смертельної ДТП на Уманщині

Автопригода сталася біля села Паланка Уманського району. Зіткнулися автомобілі ВАЗ та Fiat, внаслідок чого є загибла і постраждалий. За...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x