додому Новини Черкащина На Черкащині шукають директора музею на мізерну зарплату

На Черкащині шукають директора музею на мізерну зарплату

0

На Черкащині для музею-садиби В’ячеслава Чорновола, що в селі Вільхівець, шукають керівника. Нинішній директор Василь Стрижиус звільнився за станом здоров’я. Він довго лікувався і лікарі порадили йому не працювати далі. Про це повідомляє сайт «Прочерк».

Як розповіла Ірина Собко виданню vikka.ua, директор Черкаського обласного краєзнавчого музею, у якого в підпорядкуванні перебуває музей-садиба В’ячеслава Чорновола, керівник повинен мати вищу освіту: історичну чи філологічну. Зарплата не така вже і велика – всього 7 500.

«Це має бути місцева людина. Бо їздити, приміром, із Звенигородки вийде дорого. Треба вміти проводити екскурсії, різні заходи, збирати та описувати експонати, вести науково-дослідницьку, експозиційну, збиральницьку і багато чого іншого, зокрема господарську роботу. Там багато господарських проблем, треба шукати меценатів, так як кошти виділяються лише на захищені статті: заробітні плати працівників», – розповіла Ірина Собко.

Нині обов’язки завідувача музею виконує працівниця закладу Галина Рибалко. За рекомендацією Василя Стрижиуса тимчасово виконує обов’язки музейний доглядач Галина Рибалко. Вона там працює з часу відкриття музею. Наразі заклад працює і в повній мірі виконує свої статутні зобов’язання.

Музей-садиба Вячеслава Чорновола розташова у селі Вільхівець, що входить до Звенигородської територіальної громади. У цьому будинку Вячеслав Чорновіл проживав разом з батьками. Тут пройшли дитячі та юнацькі роки В’ячеслава, старшого брата Бориса та молодшої сестри Валентини. У 1955 р. В’ячеслав Чорновіл закінчив Вільховецьку школу з золотою медаллю.

Будинок після трагічної загибелі В’ячеслава Максимовича Чорновола був занедбаний. Завдяки сестрі Валентині Максимівні та небайдужим людям було впорядковано будинок та прилеглу територію, щоб не проходило подальше його руйнування. У 1999 році будинок передали до Черкаського обласного краєзнавчого музею.

Як повідомляв сайт vikka.ua, минула ніч на Черкащині була найхолоднішою цієї зими

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version