НовиниНа Черкащині школу залишили без тепла

На Черкащині школу залишили без тепла

-

- Advertisment -

В обід у понеділок 15 лютого до санаторної школи в Тальному приїхали газовики. Пішли до котельні та відключили опалення. Дві сотні дітей лишилися без тепла та ще 60 учнів не матимуть де зігрітися вночі. Їхній гуртожиток теж залишився без опалення. Про це інформує "Вісті Черкащини".

– Зараз у школі ще не холодно, але на ранок будуть зуби цокотіти, – каже один із учителів. Прізвище не називає. – Добре що надворі морозів нема.

Начальник відділу освіти Володимир Синьогуб каже, що ситуацію спричинили зміни до законодавства.

– Санаторна школа – обласного підпорядкування. Якщо купляють газ на суму понад 200 тисяч гривень, мають бути не прямі торги, а тендер. У тендері мусять взяти участь щонайменше два учасники. 11 лютого на участь у тендері не було жодної заявки. Газовики оформили подальший відбір газу це як несанкціонований. Перекрили заслінку. У гуртожитку школи проживає 60 учнів. Думаю, на ранок ситуацію виправимо. Через ці недолугі зміни у законодавстві в черзі на відключення районна лікарня та решта бюджетних установ.

Валерій Данилевський – начальник обласного Департаменту освіти й науки запевняє, що ситуація вирішиться 16 лютого.

– Навіть попередній постачальник – "Черкасигаззбут" не заявився на торги. Замість двох не було жодного учасника. Директор школи – на лікарняному. Вчителі пізно повідомили мене про подію. Зараз дітей з гуртожитку розібрали по домівках учителі та батьки місцевих дітей. У гуртожитку залишилося 12 учнів. Їм завезли калорифери і теплі ковдри. Зранку, як тільки газовики з’являться на роботу газопостачання буде відновлено.

Тальнівська санаторно-курортна школа раніше була школою-інтернатом. У школі навчаються діти з вадами серця із Тальнівського та сусідніх районів.

Напередодні в районі скликали президію районної ради. Депутати боялися, що область звільнить голову РДА Василя Клименка. З приводу відключення тепла в санаторній школі президію вирішили не скликати.

Як повідомляв сайт vikka.ua, владці заборонили збір коштів з батьків у школах і садках Черкас.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Чигирині невідома особа викрала з клумби кущі квітів

Сьогодні, 18 травня, невідомий зловмисник близько четвертої години ранку поцупив з клумби кущі квітів. Про це повідомляє пресслужба Чигиринської...

У Черкасах зіткнулися два авто, водія Mitsubishi госпіталізували

ДТП сталася вчора близько 13:30 години у Черкасах. 76-річного водія Mitsubishi  госпіталізували. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x