додому Новини Черкащина На Черкащині шахраї вимінюють у громадян "старі гроші" на сувенірні

На Черкащині шахраї вимінюють у громадян "старі гроші" на сувенірні

0

На Черкащині шахраї працюють за новою схемою. Вони прикидаються працівниками банку та, під приводом грошової реформи, видурюють у громадян гроші. Про це інформує прес-служба ГУНП в Черкаській області.

Шахраї представляються банківськими службовцями або соціальними працівниками та розповідають своїм жертвам про нібито грошову реформу та необхідність терміново замінити "старі" грошові купюри на нові. Вони говорять, що якщо цього не зробити якомога швидше, то можна втратити всі свої заощадження. Найчастіше шахраї працюють у віддалених селах, де жертвами зловмисники обирають самотніх пенсіонерів.

Потерпілі, не перевіряючи документів візитерів, віддають їм всі кошти для перерахунку та перепису серії та номеру кожної купюри.

Зловмисники перераховують гроші та кладуть їх у заздалегідь підготовлений конверт, мотивуючи це тим, що таким чином кошти підготовлені для обміну, проте насправді зловмисники непомітно замінюють конверти, підсовуючи жертві пакунок із звичайними папірцями або сувенірними банкнотами.

Правоохоронці попереджають, якщо після візиту незнайомців ви виявили, що певна сума грошей зникла − негайно повідомте про це дільничного офіцера поліції або за телефоном "102".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащан попереджають про псевдоподатківців.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version