додому Новини Освіта На Черкащині село отримало герб: золота липа і річка

На Черкащині село отримало герб: золота липа і річка

0

Село на Черкащині – Товста – отримало власний герб. Це село, де нині проживає понад 500 людей, входить до складу Вільшанської громади, Звенигородського району. Новий герб села оприлюднений на сайті музей села Товста.

Герб села затвердили депутати Вільшанської ОТГ 13 липня 2023 року.  Що собою являє герб? На зеленому тлі золота липа, яка має три гілки. У нижній частині щита показано одне з місць, з якого розпочалося заселення цієї місцини – річка Товста (Товстянка).

У центрі щита – товста золота липа, яка відповідно до легенди дала назву населеному пункту. Стовбур та гілки липи утворюють хрест, що уособлює давню приналежність земель села до Мошногірського монастиря. Пізніше, в селі була зведена каплиця, потім церква православна на честь Різдва пресвятої Богородиці. Також, в селі діяла католицька каплиця.

Липа – це своєрідний бренд села Товста. За легендою назву селу дали чумаки, які в сиву давнину їздили в Крим по сіль. Проїжджаючи повз село, на околиці зупинялись біля товстої липи на перепочинок. Шлях чумацький був довгим та виснажливим. Змучені спрагою, вони казали: «Де та товста?», – маючи на увазі липу.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version