НовиниНа Черкащині СБУ шукає терористів серед переселенців

На Черкащині СБУ шукає терористів серед переселенців

-

- Advertisment -

Служба безпеки України розпочала збір особистих даних про переселенців, які працюють в обласних, районних і міських адміністраціях Черкаської області, щоб перевірити їх на причетність до тероризму або сепаратизму. Спецслужби збирають паспортні дані, інформацію про місце проживання та контактні телефони вимушених переселенців. Про це на своєму сайті повідомляє волонтерська громадська організація "Донбасс SOS".

"Необхідність надання таких даних Управлінню СБУ в Черкаській області, на думку самого ж управління, обумовлена реалізацією комплексу контррозвідувальних заходів, які націлені на перевірку можливої причетності до терористичної чи сепаратистської діяльності. Аргументацією для збору персональних даних, на думку Управління СБУ в Черкаській області, є ст. 25 Закону України "Про Службу безпеки України", – йдеться в повідомленні.

Волонтери обурені такими діями СБУ та називають їх грубим порушенням прав людини. Вони вже звернулися до Уповноваженого Верховної Ради України та вимагають перевірити законність дій СБУ, а в разі виявлення порушень – покарати винних.

Правозахисники нагадують переселенцям про те, що всі громадяни України мають право знати, хто і з якою метою збирає про нього інформацію, як вона буде використовуватися і передаватися. Також всі громадяни мають право доступу до інформації про себе, можуть вимагати виправлення неточної інформації і вимагати знищення даних, які збиралися або використовуються з порушенням закону.

Як повідомляв сайт vikka.ua, СБУ та прокуратура взялась за землю одного із керівників "ДНР", який надав посвідчення атовця.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Військовий капелан розповів чому Великдень святкують у різні дати (ВІДЕО)

Військовий капелан Володимир Педько розтлумачив, чому щорічно дата Пасхи змінюється. Цьому є дві основні причини, розповідає у програмі “Актуальна...

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x