НовиниЧеркащинаНа Черкащині розпочинається сезон полювання на пернату дичину

На Черкащині розпочинається сезон полювання на пернату дичину

-

- Advertisment -

Цими вихідними на Черкащині стартує сезон полювання на пернату дичину, який триватиме із 10 серпня по 30 листопада. Про це повідомляє начальник управління екологічного нагляду у Черкаській області Олександр Позняков.

Державна екологічна інспекція Центрального округу інформує, що, відповідно до статті 14 Закону України "Про мисливське господарство та полювання", кожний мисливець зобов’язаний мати при собі: посвідчення мисливця; щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита; дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл тощо); відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання; паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

Нагадуємо, що за порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин, допускання собак у мисливські угіддя без нагляду, полювання з порушенням установленого для певної території (регіону, мисливського господарства, обходу тощо), порядку здійснення полювання, яке не мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, а також транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту в контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання та в дозволі на їх добування – передбачена відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу на громадян від 102 до 1020 гривень, а також попередження або накладення штрафу на посадових осіб від 510 до 1530 гривень згідно статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Повторне порушення правил полювання тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1020 до 2040 гривень з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої і на посадових осіб – від 1530 до 2550 гривень з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої.

Крім того, відповідно до затверджених наказом Мінприроди України та Держкомлісгоспу України від 18.07.2007 № 332/262 такс Держекоінспекцією обчислюється розмір відшкодування порушником збитків, завданих внаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України).

Державна екологічна інспекція Центрального округу звертає увагу всіх мисливців ласих до легкої наживи, що на час проведення полювання будуть створені патрульні мобільні групи до складу яких будуть входити працівники екологічної інспекції, поліції та управління лісового та мисливського господарства Черкаської області. Крім того, закликаємо Вас дотримуватись техніки безпеки при проведенні полювання, також зважаючи на значний рівень пожежної небезпеки наголошуємо дотримуватись правил протипожежної поведінки в природних екосистемах та бережливого ставлення до природи – не засмічувати території побутовими відходами.

Давайте разом подбаємо про те, щоб процес полювання був для учасників справжнім святом спілкування з природою і не призводив до трагічних наслідків та не завдавав шкоди довкіллю.

Як повідомляв сайт vikka.ua, протягом доби на Черкащині сталося дві масштабні пожежі в екосистемі.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про небезпечні метеорологічні явища

Сьогодні вдень, 29 березня, у Черкаські області та місті Черкаси метеорологи попереджають місцевих мешканців про грози. Про це повідомляє...

На Черкащині правоохоронці затримали злочинця, який підпалив обладнання на залізниці

Зловмисник вчинив підпал релейної шафи, яка відповідає за роботу світлофорів на коліях. За це йому загрожує до 10 років...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x