НовиниЧеркащинаНа Черкащині розпочали підготовку до приїзду паломників

На Черкащині розпочали підготовку до приїзду паломників

-

- Advertisment -

Традиційно, щороку Черкащина приймає десятки тисяч паломників брацлавських хасидів на святкування іудейського Нового року Рош га-Шана у місті Умань. Задля забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області вже розпочали активну підготовку.

Про це повідомляє пресслужба установи.

хасиди
cherk-consumer.gov.ua

Під час підготовчої наради учасники обговорили питання належної організації прибуття, розміщення, перебування хасидів та їхньої безпеки під час паломництва до могили цадика Нахмана у вересні цього року. Порушувалися також питання забезпечення стабільної санітарно-епідемічної ситуації в Умані, зокрема в умовах карантину. Також погодили схему санітарного очищення району святкування та проживання прочан.

Вже розпочали моніторинг та комісійні перевірки об’єктів обслуговування заходу (всього майже 200 об’єктів). Також, за ініціативи Держпродспоживслужби, провели засідання робочої групи Уманської міської ради з підготовки об’єктів міста до святкування, нараду з керівниками уманських підприємств комунально-побутового обслуговування. На адреси суб’єктів господарювання та міського голови направлено відповідні пропозиції щодо недопущення погіршення санепідситуації під час Рош га-Шана.

Окрім цього фахівці служби провели перевірку 52 суб’єктів господарювання з питань дотримання санітарного законодавства, відібрали та провели лабораторні дослідження за санітарно-хімічними, мікробіологічними та радіологічними показниками шість проб води у місцевих водоймах. Під час перевірки виявлено одне відхилення за мікробіологічними показниками. 30 проб питної води (виявлено 6 відхилень за мікробіологічними показниками), 6 проб ґрунту (відхилень не виявлено).

Роботи з підготовки до прибуття хасидів тривають.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за розпалювання національної ворожнечі судитимуть уманчанина.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

26-річний черкасець побив батька своєї співмешканки

Повідомлено про підозру 26-річному жителю Черкас щодо нанесення тяжких тілесних ушкоджень батьку своєї співмешканки. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

У Черкасах боржник намагався уникнули сплати 5 мільйонів гривень до бюджету

Прокуратура виявила план боржника, який намагався уникнути сплати майже 5 мільйонів гривень до місцевого бюджету. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x