НовиниЧеркащинаНа Черкащині ремонтуватимуть п’ять ділянок національної траси (ФОТО)

На Черкащині ремонтуватимуть п’ять ділянок національної траси (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Черкаській області вже незабаром розпочнуться роботи з поточного середнього ремонту автодороги Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань на 5 ділянках, які потребують негайного ремонту. Про це інформує прес-служба обласної САД.

Дорожнє покриття автодороги Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань цієї весни опинилося у неналежному стані через багато факторів, які не залежать від дорожників. Внаслідок тривалої експлуатації, через недостатність фінансування дорожньої галузі протягом останніх десятиріч, порушення міжремонтних термінів, інтенсивний рух великовагового транспорту та понаднормове завантаження вантажівок, що їздять цим маршрутом, дорожнє покриття автодороги Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань зазнало значних руйнувань і потребує відповідних ремонтних робіт.

На замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області та відповідно до Регіональної програми розвитку дорожнього господарства Черкаської області на 2019-2022, цього року поточний середній ремонт пройде на наступний ділянках автодороги Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань: км 96+000 – км 98+000 (залізничний переїзд поблизу села Сигнаївка Шполянського району), км 106+000 – км 111+000 (об’їзд міста Шпола), км 156+100 – км 163+100 (село Гусакове Звенигородського району), км 206+000 – км 208+000 (село Доброводи Уманського району) та км 212+233 – км 217+233 (село Гереженівка Уманського району).

Роботи з поточного середнього ремонту цього тижня вже розпочалися на обході міста Шпола автодороги Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань на ділянці км 106+000 – км 111+000.

Під час проведення поточного середнього ремонту на цих ділянках автодороги Н-16 проводитиметься фрезерування та вспушування старого асфальтобетонного покриття. Після закінчення демонтажних робіт, буде проведено регенерацію та стабілізацію основи дорожнього одягу за технологією "холодний ресайклінг" із заміною всього конструктиву дорожнього одягу. По завершенню – влаштують вирівнюючий шар асфальтобетонного покриття, укріплено узбіччя, а потім – верхній шар асфальтобетонного покриття та з’їзди з автодороги.

По завершенню робіт з влаштування нового дорожнього покриття, проводитиметься укріплення узбіччя, влаштовуватиметься нова дорожня розмітка з холодного пластику, встановлять нові дорожні знаки та влаштують нове бар’єрне огородження, влаштовуватимуться нові зупинові майданчики, автобусні зупинки, пішохідні доріжки та громадські туалети.

Окрім того, на ділянках, де є штучні інженерні споруди, буде проведено роботи із їх ремонту та приведення до належного технічного стану. Зокрема проводитимуться роботи із очистки водопропускних та дренажних труб, ремонтуватиметься проїзна частина мостів, поновлюватиметься захисний шар залізобетонних прогонових конструкцій, встановлюватимуться металеві бар’єрні огородження.

Технічний нагляд за проведенням робіт здійснюватимуть спеціалісти Відділу якості, технічного контролю та нових технологій і Лабораторії з контролю якості Служби автомобільних доріг у Черкаській області та ДП "Дорожній контроль якості".

Під час проведення поточного середнього ремонту на автодорозі Н-16 будуть встановлені необхідні тимчасові дорожні знаки, інформаційні панно та інші технічні засоби організації руху (відповідно до Схеми об’їзду, погодженої з Управлінням патрульної поліції у Черкаській області).

Служба автомобільних доріг у Черкаській області рекомендує водіям заздалегідь планувати свій маршрут, враховуючи дану інформацію, та з розумінням поставитися до тимчасових незручностей під час проведення ремонтних робіт.

Як повідомляв сайт vikka.ua, біля Геронимівки почали ремонтувати дорогу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x