НовиниНа Черкащині проживає майже 500 переселенців із південно-східних регіонів...

На Черкащині проживає майже 500 переселенців із південно-східних регіонів – ОДА (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

13 червня в Черкасах зустріли 37 жителів Краматорська та Горлівки, які тимчасово оселяться у центральному регіоні країни. Переважна більшість із них – це діти та жінки. Для того, аби вони могли безпечно дістатися міста, за ними вирушив автобус у супроводі машини ДАЇ, двох міліціонерів та ще стількох же місцевих автомайданівців, інформує прес-служба ОДА.

Частину тих, хто вчора приїхав, прихистили в Шполі, ще 15 дітей і 5 дорослих, розмістили в селі Хрещатик на базі відпочинку Черкаського державного технологічного університету.

У Черкасах на них чекали представники обладміністрації разом із працівниками обласного контактного центру. За інформацією ОДА,  родичі чи ті, хто розмістився тут раніше, телефонують тим, хто досі перебуває на Сході й схвально відгукуються про Черкаську область.

За словами першого заступника голови ОДА Наталії Старікової, в області вже схвалили програму "Територіальна оборона", а для підтримки армії черкащани купують військові облігації.

Зараз у Черкаській області живуть майже 500 вимушених переселенців із південно-східних регіонів. Утім, як зазначає начальник відділу звернень обласного контактного центру Лариса Ходаковська, людей щодня більшає.

– Житла для переселенців у нас вистачає, весь час ми працюємо над вирішенням цього питання, – зазначає Ходаковська. – Окремі черкащани вже висловили готовність прийняти їх до себе на проживання. Для прикладу, днями до нас у контактний центр потелефонував місцевий підприємець, який зняв однокімнатну квартиру для переселенців, каже, що має намір сплачувати в ній протягом трьох місяців комунальні платежі й готовий ще орендувати приватний будинок для багатодітної родини, у якому б вони могли жити теж впродовж трьох місяців.

У цілому, за її словами, близько півтори сотні черкащан із різних районів області готові допомогти переселенцям із житлом.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах змагалися юні дружини рятувальників-пожежників (ВІДЕО)

Гасили пожежу, проходили естафету та в'язали вузли. В одній з черкаських шкіл відбувся захід з пожежної підготовки. 9 команд...

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x