НовиниЧеркащинаНа Черкащині проводять рейди по виявленню стихійних смітників

На Черкащині проводять рейди по виявленню стихійних смітників

-

- Advertisment -

На Черкащині, як і по всій Україні, гостро стоїть питання стихійних сміттєзвалищ. Тому екологи та працівники водного патруля провели спільний рейд по виявленню смітників у прибережних смугах. Огляди проводили на територіях Леськівської та Золотоніської територіальних громад.

Про це повідомляє пресслужба Державної екоінспекції Центрального округу.

На території Леськівської територіальної громади голова вживає заходів по ліквідації сміттєзвалищ. Там регулярно проводять прибирання. Під час рейду правоохоронці стали свідками самого процес збору сміття автомобілем. Також в громаді встановлені спеціальні сміттєві баки.\

У ході обстеження території Золотоніської ОТГ екологи виявили звалища відходів, які розташовані в прибережній смузі неподалік бази відпочинку «Придніпровська». Правоохоронці встановили координати розташування сміттєзвалищ та направили вимогу до Золотоніськой територіальної громади щодо негайної ліквідації сміттєзвалищ.

Якщо ж в ОТГ не відреагують на відповідне звернення, то до керівництва будуть застосовані адміністративні санкції, а також проведений розрахунок розміру шкоди внаслідок засмічення земель.

centrreg.dei.gov.ua

Зазначаємо, відповідно до ст.21 ЗУ «Про відходи» та ст.33 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» до повноважень органів міських рад належить питання, пов’язані з належним контролем, організацією та безпечною утилізацією відходів на підконтрольній території.

«Якщо ви виявили звалище відходів у місці, непризначеному для цих потреб, звертайтеся до Держекоінспекції. Найпростіший спосіб повідомити про проблему – за допомогою чат-боту SaveEcoBot. Необхідно натиснути на функцію «Поскаржитись на забруднення», потім обрати розділ «Відходи» та описати деталі про виявлене сміттєзвалище. Ваша скарга буде автоматично сформована та передана до Держекоінспекції, яка проведе перевірку та надасть приписи відповідальним особам усунути порушення» – зазначають у Державній екоінспекції.

Як повідомляв сайт vikka.ua, лісівники Черкащини гасили масштабну «пожежу» на Вінниччині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x