додому Новини Черкащина На Черкащині провакцинують від сказу диких та безпритульних тварин

На Черкащині провакцинують від сказу диких та безпритульних тварин

0

У Черкасах та по області проведуть планову імунізацію диких та бродячих м’ясоїдних тварин від сказу. Про це повідомляє прес-служба Черкаської міської ради.

Так, черкаське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області з метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації зі сказу тварин на території Черкаської області та відповідно до розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України у жовтні 2018 року на Черкащині розпочнеться планова пероральна імунізація диких та бродячих м’ясоїдних тварин проти сказу повітряним методом, орієнтовно з 6-8 жовтня, в залежності від погодних умов, також у вихідні дні.

Розповсюдження принад, які містять високоімунну безпечну вакцину проти сказу, буде здійснюватися авіатранспортом над лісовими та сільськогосподарськими угіддями області, поза територіями населених пунктів та водойм. Принада безпечна для людей і тварин, має вигляд брикетів розміром із сірникову коробку з різким запахом м’ясо-кісткового борошна. Усередині принади знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці просять владу зобов'язати власників тварин прибирати за своїми улюбленцями.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version