додому Новини Черкащина На Черкащині прогнозують похолодання 

На Черкащині прогнозують похолодання 

0
погода осінь дощ

На Черкащині тримається лагідне «бабине літо». Ночі прохолодні, а дні сонячні. Але цього тижня погода в Черкаській області перестане бути стабільною. Про це пише керівник Черкаського обласного Гідрометцентру Віталій Постригань.  

погода осінь дощ

Жовтень – час суттєвих змін: зменшується висота сонця, коротшає день, середньодобова температура втрачає 6° у порівнянні з вереснем, заморозки стають звичайним явищем, ранками землю оповивають тумани, у природі переважають жовті та червоні кольори.

Майже два тижні на Черкащині панує лагідне «бабине літо». З погляду метеорології – це період стійкої погожої погоди, пов’язаної з потужним антициклоном. Завдяки нічному вихолоджуванню за ясного неба, вночі морозно, вдень повітря ще прогрівається до 13-17º тепла.

На поточному Черкащина стане «ареною боротьби»циклонів та антициклонів, тому погода буде мінливою. Температурні контрасти від 10-11º середньодобової до 6-7º будуть супроводжуватися рвучким вітром та коливаннями атмосферного тиску.

Ще завтра наостанок антициклон подарує сплеск тепла з денними температурами 14-19º. Не втрачайте дорогоцінний час для завершення збирання врожаю та осінньої посівної кампанії.

Вже у середу погода зміниться. Атмосферні фронти з північного заходу проявлять себе дощам, а холодне повітря, що надійде в тилову частину циклону в четвер, обумовить стрімке зниження температури.

За попередніми оцінками, у найближчі вихідні ініціатива в атмосфері перейде знову до антициклону, який забезпечить підвищення температури: вночі до 4-9º, вдень 9-14º.

ТЕПЕР ДЕТАЛЬНІШЕ

  • 19 жовтня Вдень дощ. Температура вночі 4-9º тепла, вдень 12-17º.
  • 20 жовтня Часом дощ. Температура вночі 1-6º тепла, вдень 4-9º.
  • 21 жовтня Вночі місцями невеликий дощ, вдень без опадів. Температура вночі 0-5º тепла, вдень 5-10º.

Читайте також: «Черкаська ТЕЦ» прокоментувала, коли буде старт опалення 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version