НовиниЧеркащинаНа Черкащині прогнозують похолодання 

На Черкащині прогнозують похолодання 

-

- Advertisment -

На Черкащині тримається лагідне «бабине літо». Ночі прохолодні, а дні сонячні. Але цього тижня погода в Черкаській області перестане бути стабільною. Про це пише керівник Черкаського обласного Гідрометцентру Віталій Постригань.  

погода осінь дощ

Жовтень – час суттєвих змін: зменшується висота сонця, коротшає день, середньодобова температура втрачає 6° у порівнянні з вереснем, заморозки стають звичайним явищем, ранками землю оповивають тумани, у природі переважають жовті та червоні кольори.

Майже два тижні на Черкащині панує лагідне «бабине літо». З погляду метеорології – це період стійкої погожої погоди, пов’язаної з потужним антициклоном. Завдяки нічному вихолоджуванню за ясного неба, вночі морозно, вдень повітря ще прогрівається до 13-17º тепла.

На поточному Черкащина стане «ареною боротьби»циклонів та антициклонів, тому погода буде мінливою. Температурні контрасти від 10-11º середньодобової до 6-7º будуть супроводжуватися рвучким вітром та коливаннями атмосферного тиску.

Ще завтра наостанок антициклон подарує сплеск тепла з денними температурами 14-19º. Не втрачайте дорогоцінний час для завершення збирання врожаю та осінньої посівної кампанії.

Вже у середу погода зміниться. Атмосферні фронти з північного заходу проявлять себе дощам, а холодне повітря, що надійде в тилову частину циклону в четвер, обумовить стрімке зниження температури.

За попередніми оцінками, у найближчі вихідні ініціатива в атмосфері перейде знову до антициклону, який забезпечить підвищення температури: вночі до 4-9º, вдень 9-14º.

ТЕПЕР ДЕТАЛЬНІШЕ

  • 19 жовтня Вдень дощ. Температура вночі 4-9º тепла, вдень 12-17º.
  • 20 жовтня Часом дощ. Температура вночі 1-6º тепла, вдень 4-9º.
  • 21 жовтня Вночі місцями невеликий дощ, вдень без опадів. Температура вночі 0-5º тепла, вдень 5-10º.

Читайте також: «Черкаська ТЕЦ» прокоментувала, коли буде старт опалення 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x