НовиниЧеркащинаНа Черкащині продовжують хворіти на кір

На Черкащині продовжують хворіти на кір

-

- Advertisment -

За результатами щотижневого моніторингу захворюваності на кір в області з лабораторним супроводом, що здійснюється Державною установою "Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України", станом на 6 липня2018 року з початку року виявлено 205 випадків кору, інтенсивний показник на 100 тис. населення – 16,5.

Хвороба реєструвалась на 18 адміністративних територіях, зокрема: Жашківському районі – 39 випадків, Золотоніському районі – 37 випадків, Городищенському районі – 27, м. Черкаси – 26, Канівському районі – 14, м. Умань – 13, К.-Шевченківському районі – 10, Тальнівському районі – 9, Лисянському районі – 8, Черкаському районі – 5, Драбівському, Кам’янському та Маньківському районах по 3, м.Сміла, Звенигородському та Чорнобаївському районах по 2, м. Ватутіне та Смілянському районі по 1.

Серед захворілих осіб – 72 дітей віком 0-17 років (35,6 на 100 тис. населення).Найбільш середня питома вага хворих дітей у віковій групі 10-14 та 5-9 років – 27,8%. Друге місце посідає вікова група 1-4 роки – 23,6%, третє 15-17 років – 11,1%, четверте – діти віком від 0 до 1 року – 9,7%.

З числа захворілих на кір дані про щеплення були відсутні у 41,9%,не вакциновані складають 29,3%, дві дози – 23,9%, одну дозу отримали –4,9%.

Державною установою "Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України" спільно з лікувальною мережею та органами державної влади і місцевого самоврядування в осередках проведені відповідні протиепідемічні і профілактичні заходи. Епідситуація контрольована.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці активно продовжують укладати декларації з сімейними лікарями.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах за тиждень з’явилися на світ 17 немовлят

За минулий тиждень у Черкасах народилося 17 немовлят. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Серед новонароджених 9 дівчаток та 8...

Похолодання, дощі та заморозки: якої погоди очікувати на Черкащині

Атмосферний фронт, що пройде через Черкащину, призведе до грозових дощів, які місцями супроводжуватимуться посиленням вітру та граду. Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x