НовиниНа Черкащині продовжується набір на службу за контрактом

На Черкащині продовжується набір на службу за контрактом

-

- Advertisment -

Близько 300 черкащан планують набрати на службу за контрактом до Збройних Сил України. Таке планове завдання стоїть перед Черкащиною у першому кварталі цього року, розповів заступник обласного комісара Олег Захаренко. Про це повідомили у прес-службі Черкаської ОДА.

Він відзначив, що з-поміж пріоритетних завдань відбору на службу є, передовсім, комплектування бойових військових частин.

– Всі кандидати, не залежно від того, чи вже проходили вони військову службу або перебували в зоні проведення АТО, направляються до навчальних центрів, – пояснив Олег Захаренко. – Тут, з огляду на рівень підготовки за військовою спеціальністю та досвід служби кандидата, визначають його термін навчання, аби в подальшому направити до військової частини. Тобто, чим більший досвід військової служби, тим менший термін навчання у навчальному центрі.

Заступник обласного комісара зауважив, що нині Збройні Сили потребують медичних працівників для мобільних польових шпиталів.

– На проходження служби на бойових посадах жінки, які планують укласти контракт із ЗСУ, обов’язково повинні мати письмову згоду від командира військової частини, – наголосив Олег Анатолійович. – Водночас, для кандидатів, які хочуть проходити військову службу у високомобільних десантних військах чи частинах спецпризначення Сил спеціальних операцій, встановлено вікове обмеження до 35 років.

Також з цього року, за його словами, збільшена додаткова винагорода за перебування в зоні проведення АТО. Залежно від специфіки виконання завдань військовослужбовцем, вона становитиме від 2400 до 6000 тисяч гривень. Районними держадміністраціями розглядається можливість одноразової виплати-заохочення у разі підписання контракту на проходження служби у ЗСУ.

Крім того, рішенням вищого військового керівництва визначено терміни перебування військових частин у зоні проведення АТО. У середньому це близько 6-ти місяців. Після чого проводиться ротація, аби особовий склад відпочив та відновив боєздатність. Також військовослужбовцям надаються обов’язкові відпустки терміном 30 діб.

Як повідомляв сайт vikka.ua,  черкащанка, яка пройшла війну, вийшла заміж за бійця з Білорусі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x