додому Новини На Черкащині презентували унікальне видання про Шевченка

На Черкащині презентували унікальне видання про Шевченка

0

У Черкасах та Каневі презентували унікальне видання, в якому зібрано інформацію про Тараса Шевченка з усього світу. Книгу-альбом "Тарас Шевченко у пам'яті поколінь" на Черкащині презентували 20 травня.

Представили видання заступник голови ВО "Свобода" з воєнних питань, директор недержавного аналітичного центру "Українські студії стратегічних досліджень" Юрій Сиротюк та голова благодійного фонду "Цвіт вишиванки" Євген Філь.

У Каневі презентаця проходила в межах наукової шевченкознавчої конференції "Шевченкове слово та духовна наука: поліфонія в часі", яку організував Науково-дослідний інститут українознавства та Шевченківський національний заповідник з нагоди 175-річчя виходу у світ "Кобзаря".

У Черкасах на презентацію книги-альбому "Тарас Шевченко у пам'яті поколінь" прийшли близько сотні громадян. Співорганізаторами заходу виступила МО "Книжковий маестро".

"Троє тернопільців спромоглися зробити те, чого не зміг весь державний апарат – до двохсотої річниці Шевченка видати енциклопедичний ілюстрований довідник про матеріяльну пам'ять про Тараса Григоровича на всіх континентах. І це вкотре доводить, що держава це не ті, хто без діла сидить у зручних кабінетах, а всі ми. А слово Шевченка і сьогодні найважливіша зброя", – цитує прес-служба ВО "Свобода" виступ Сиротюка.

Книга "Тарас Шевченко у пам'яті поколінь" побачила світ завдяки спільним зусиллям автора ідеї – голові благодійного фонду "Цвіт вишиванки" Євгена Філя та членів Тернопільської обласної організації Національної спілки журналістів.

У виданні вперше в історії скомпоновано галерею світових пам'ятників генію українського народу Тарасу Шевченку. Видання побачило світ у двомовному варіанті – українською та англійською мовами.

Над книгою "Тарас Шевченко у пам'яті поколінь" працювало 12 авторів, які створили її до 200-річчя з народження Тараса Шевченка: міністр освіти і науки України Сергій Квіт; академік, голова Тернопільського осередку наукового товариства імені Шевченка Михайло Андрейчин; доктор філологічних наук Петро Іванишин; голова Тернопільської обласної організації Національної спілки журналістів України Микола Ротман; виконавчий секретар Тернопільської обласної організації Національної спілки журналістів України Богдан Гарасимчук; директор Тернопільського обласного художнього музею Ігор Дуда; член Тернопільської обласної організації НСЖУ Володимир Слюзар; історик-краєзнавець Віктор Уніят; філателіст-краєзнавець Юрій Ковальков; юрист Тернопільської обласної організації НСЖУ Роман Руснак; голова благодійного фонду "Цвіт вишиванки" Євген Філь.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version