додому Новини На Черкащині порушують права соцзахисту інвалідів

На Черкащині порушують права соцзахисту інвалідів

0
237

У роботі Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів виявили порушення, які призвели до накопичення значних сум заборгованості зі сплати платежів до спеціального фонду державного бюджету. Про це інформують у прес-службі прокуратури Черкаської області.

Так, службові особи установи не ретельно контролювали виконання роботодавцями нормативу працевлаштування інвалідів, стягнення фінансово-господарських санкцій і пені.

Також виявлено факти непред’явлення виконавчих документів до стягнення. Окрім того, на виконанні у державної виконавчої служби знаходяться виконавчі провадження на загальну суму понад 117 тис грн.

Проте, протягом 2013-2014 років працівниками Фонду не направлено жодної скарги на незаконні дії державних виконавців, в результаті чого ненадходження вказаних коштів не сприяє реалізації державної політики щодо соціальної захищеності інвалідів в Україні.

За результатом перевірки 22 жовтня прокуратура області внесла подання на адресу керівництва відділення з вимогою усунути порушення та притягнути винних осіб до відповідальності.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x