НовиниЧеркащинаНа Черкащині попрощались із померлим комбригом Юрієм Межаковим

На Черкащині попрощались із померлим комбригом Юрієм Межаковим

-

- Advertisment -

Черкащина попрощалася із командиром 1-ї окремої танкової Сіверської бригади, полковником Юрієм Межаковим.

Сотні бойових побратимів, близькі та ті, хто знав полковника, прийшли на мітинг скорботи, що відбувся на центральній площі Героїв Майдану у Шполі, повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

Президент України за особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові, нагородив орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня посмертно. Відзнаку батькам передав головнокомандувач Збройних Сил України, генерал-полковник Руслан Хомчак.

"Воїни на війні не завжди вмирають від куль ворога. Іноді вони згорають зсередини, – говорить Руслан Хомчак. – Позавчора, під час виконання нами бойового завдання у складі військ операції Об’єднаних сил, смерть вирвала з наших лав полковника Юрія Межакова. Його велике любляче серце патріота України не витримало тягаря, що впав на його плечі останнім часом. Ми всі зараз в скорботі, бо ми втратили бойового побратима, надійного друга. Справжнього офіцера. Він пройшов славний бойовий шлях: чотири роки війни начальником штаба окремої 28 бригади, з 2018-го продовжив службу у 1 танковій бригаді, яку зрештою очолив у січні 2019 року. Я особисто знав Юру з лейтенанта, це був прекрасний офіцер і чудова людина. Тяжко втрачати підлеглих, ще тяжче втрачати друзів". 

Попрощатися з другом і бойовим побратимом приїхали командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський, командувач оперативного командування "Північ" генерал-майор Валерій Залужний, офіцери оперативного командування, командири бригад і батальйонів. 

Поховали полковника на місцевому кладовищі.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, воїнам на передовій потрібна допомога небайдужих.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x