НовиниНа Черкащині понад 4 % дітей народились недоношеними

На Черкащині понад 4 % дітей народились недоношеними

-

- Advertisment -

За 9 місяців цього року показник народжуваності недоношених дітей у Черкаській області склав 4,5% від загальної кількості. Про це "УНН-Центру" повідомила начальник управління надання медичної допомоги матерям та дітям Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА Наталія Лакуста.

"Недоношеними вважаються малюки, які народилися з 22-го по 37-й тиждень вагітності. Зрозуміло, що менше ускладнень та більше шансів вижити тоді, коли дитина народжується, скажімо, на 34-му тижні, ніж на 28-му. У кожному окремому випадку медики роблять усе можливе для порятунку новонароджених", – сказала Наталія Лакуста.

За словами Наталії Лакусти, найчастіше трапляються передчасні пологи у жінок, які виношують трійні, оскільки для організму жінки – це значне навантаження.

У середньому ж на Черкащині 4 % дітей є недоношеними.

Зазначимо, станом на вересень в області живими народилися 8712 дитини. Загальна кількість пологів на Черкащині коливається в межах 12 тисяч на рік. У 2015 році вона зменшилася порівняно з попереднім роком на 600 пологів. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У школах Канівської громади визначилися з датою завершення навчального року 

У закладах освіти Канівської міської територіальної громади визначилися з датою завершення навчального року. Відтак, школярі навчатимуться до 30 травня....

На Черкащині засудили трьох чоловіків за ухилення від служби

На початку травня поточного року трьом чоловікам повідомлено про підозру в ухиленні від призову на військову службу. Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x