НовиниКриміналНа Черкащині пограбували етно-музей: забрали старовинні речі

На Черкащині пограбували етно-музей: забрали старовинні речі

-

- Advertisment -

У селі Ліпляве, що на Черкащині, із музею стародавнього побуту “Бабусина хатка” зникли речі побуту та одяг. Про це повідомляє сайт “Суспільне. Черкаси” із посиланням на організаторку однойменного культурного проєкту Анну Сухобрус.

Фото – Анни Сухобрус. Колаж Суспільного

Як розповіла Анна, те, що зникли експонати, вони зрозуміли 5 травня. Жінка розповіла: наприкінці квітня вона та її батько навідувалися в хатку, 30 квітня замок вже був відчинений.

“Я була в «Бабусиній хатинці» 27 квітня, там ще все було на місці. 29 та 30 ми були на фестивалі, нас не було. Про що я публічно розповідала в інстаграмі. 30 квітня в хатинку приїхав мій тато, він звернув увагу на те, що замок був відчинений. Але ми не могли уявити, що це пограбування. Належної уваги цьому не надали”, — розповіла Анна Сухобрус.

5 квітня жінка виявила, що речі зникли. Вона вважає, що їх могли забрати лише ті люди, які знаються на цінних речах.

Фото – Анни Сухобрус

“5 квітня, коли я чекала на гостей, я зайшла в хатинку подивитися, тому що люди, які нам допомагають доглядати за хатинкою, замінювали траву. І я зрозуміла, що нас пограбували. Вкрали ліжник, рушники. Я думаю, що це люди, які розуміються на всіх цих цінних речах, тому що висів рушник, вишитий моєю бабусею, то його не вкрали, а на іконах висів старовинний рушник, і його забрали. Я розумію, що люди, які зайшли в хату, знали, де і що лежить, взяли та пішли. Вони нічого не розбивали й не залишили після себе безладу”, — пояснила Анна.

За її словами, зникли вишиті рушники, сорочки, речі вжитку:

“Я максимально хотіла створити місце довіри, місце для всіх, і ми ні від кого нічого не ховали. Те, що в нас було, ми зберігали в хатинці, в скрині, яку я показувала. Вона виявилася порожньою. У скрині, що стояла в сінях, ми зберігали всі рушники. Вкрали старовинний самовар, свічники, те, що було цінніше, простіше не взяли. Зникли вишиті сорочки. Тобто все те, що можна дорого продати на аукціонах та різних платформах”.

Анна розповіла, що вони звернулися із заявою в поліцію, справу відкрили.

“Я не думаю, що це місцеві хулігани, які потрапили в хатину і брали все підряд. Якщо говорити про старовинні праски, які дуже важкі і які можна здати на брухт, то вони залишилися”, — прокоментувала організаторка.

Анна додала: сподівається повернути експонати, бо для неї, зокрема, найцінніші ті речі, які вишивала її бабуся.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x