НовиниЧеркащинаНа Черкащині почався тиждень відлиги

На Черкащині почався тиждень відлиги

-

- Advertisment -

Цьогорічний листопад на Черкащині видався найхолоднішим за останні 20 років. Він запам’ятається раннім встановленням зимового режиму погоди та заляганням снігового покриву, частими виходами південних циклонів, які ускладнювали погодні умови. 1 грудня атмосферні фронти циклону з півдня принесли опади в регіон, сніговий покрив в окремих районах збільшився до 22 см. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Вночі 3 грудня мінімальні температури повітря в області знижувалися до -12-14º, у Смілі та Черкасах 17-20º, а в Золотоноші на поверхні снігу термометри фіксували -25º.

Така холодна погода посилила льодоутворення на водних об’єктах області. При цьому, на Кременчуцькому водосховищі льодостав не повний, лід ще тонкий і ненадійний, тому виходити на нього вкрай небезпечно.

За прогнозом, на поточному тижні погоду формуватиме великий за розмірами атмосферний вихор з північної Атлантики, який несе потепління, тумани та різноманітні періодичні опади.

Температура повітря впродовж доби 3º морозу – 2º тепла. Тумани погіршуватимуть видимість, тому водіям і пішоходам слід бути обережними.

6-7 грудня трохи похолодає, вночі 1-6º морозу, вдень 2º морозу – 3º тепла.

При такій синоптичній ситуації сніг буде поступово танути, а ввечері і вночі талі води та снігова каша підмерзатимуть. Тому комунальним та дорожнім службам варто бути готовими застосовувати на дорогах і тротуарах протиожеледні суміші.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у грудні черкащани відпочиватимуть 11 днів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x