НовиниНа Черкащині планують зібрати не гірший тогорічного урожай

На Черкащині планують зібрати не гірший тогорічного урожай

-

- Advertisment -

Область розраховує зібрати не менший урожай, аніж торік. Про це сказав голова Черкаської ОДА на зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства України Олексієм Павленком.

Посівну кампанію на Черкащині провели організовано. Про це vikka.ua повідомили у прес-службі Черкаської облдержадміністрації.

"Ми посіяли 372 тис. га ярих зернових культур, 174 тис. га соняшнику, засадили картоплею й овочами 73 тис. га, – зауважує Юрій Ткаченко. – Хоч і маємо цьогоріч складну ситуацію. Значно здорожчало паливо, добрива, засоби захисту тощо. Попри це все, ми плануємо зібрати урожай зернових, не менший, аніж у 2014 році, тобто 3,7 млн тонн, також соняшнику – 450 тис. тонн, картоплі – 832 тис. тонн, овочів – 352 тис. тонн".

Водночас міністр назвав Черкащину важливим регіоном для українського аграрного сектора. Із місцевими сільгоспвиробниками говорив про перспективи галузі та її проблеми.

"Питома вага Черкаської області у виробництві валової продукції сільського господарства в січні-травні 2015 року склала 8,1%, – говорить Олексій Павленко. – За цим показником вона посіла 2-ге місце в Україні. Південні регіони уже жнивують. А Черкащина саме готується. Критично важливо – передбачити відповідну кількість пального. Технологічна потреба області на період збирання ранніх зернових і зернобобових 2015 року – 19 тис. тонн дизпалива та 6,3 тис. тонн бензину. Уже придбано майже 80% від необхідного".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Заощадження в іноземній валюті задекларувала депутатка, яка є куратором Черкащини

Цінні папери чоловіка,  доходи й заощадження задекларувала народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко. Декларації за 2023 рік...

На Черкащині засудили чоловіка, який двічі обікрав свого знайомого

Жителя смт Маньківка, який скоїв ряд майнових злочинів, засудили до 5 років і 2 місяців позбавлення волі. Про це...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x