НовиниЧеркащинаНа Черкащині після гроз кардинально зміниться погода

На Черкащині після гроз кардинально зміниться погода

-

- Advertisment -

Після досягнення денного максимуму по області до +33+35º, холодний атмосферний фронт із півночі зумовив по всій території Черкащини грози, місцями шквали до 18 м/с, але випало лише біля 2 мм опадів, по півночі області – до 7 мм. Лише гідропост Канів зафіксував дуже сильну локальну зливу – 70 мм опадів за дві години, тобто майже місячна норма. Проте, у вівторок, під впливом антициклону, знову повернеться спека до +31+33 градусів. Про це у Facebook повідомив Черкаський обласний гідрометцентр.

Високий температурний фон та відсутність ефективних дощів сприяють швидкому зростанню показника пожежної небезпеки в екосистемах області. На початку нового тижня він очікується на рівні 4-го ( висока), місцями 5-го ( надзвичайна) класу.

Небезпечний період співпадає з порою жнив. Загрозливу обстановку створюють сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які нерідко знаходяться у несправному стані, людська недбалість і безвідповідальність. Під час проведення жнив місцями проводиться спалювання стерні, іншої рослинності. Коли сільськогосподарські землі межують із лісовими масивами, це створює реальну загрозу останнім, адже вогонь може перейти до лісу та спричинити великі лісові пожежі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, гідрометцентр дав прогноз літу на Черкащині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x