додому Новини Черкащина На Черкащині панує надзвичайно тепла зима із весняними відтінками

На Черкащині панує надзвичайно тепла зима із весняними відтінками

0
Черкаси вулиця погода зима

На Черкащині панує надзвичайно тепла зима. З 24 січня середньодобові температури становлять 1-2º тепла, на 5-8º вище звичайних значень для цього періоду року. Про це повідомляє керівник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Черкаси вулиця погода зимаСніговий покрив вже зійшов, а ґрунт тане. Це незвичайне явище викликане домінуванням південно-західного повітряного потоку, яке принесло африканське повітря аж на Скандинавію.

На останні дні січня впливатиме антициклон “ENNO”, забезпечуючи стабільну погоду, маловітряність та малоймовірність опадів. Температура вночі очікується в межах 0-3° морозу, а вдень 2-5° тепла.

Утримання аномально високого атмосферного тиску (771 мм.рт.ст.) може викликати дискомфорт для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання. Проте, рекорд аномально-високого тиску (778 мм.рт.ст.) залишається у 1977 році.

Лютий 2024 року розпочнеться спокійною погодою з температурою вночі 0-4° морозу та вдень 0-4° тепла. У п’ятницю, 2 лютого, передбачається різке падіння атмосферного тиску, що призведе до погіршення погоди зі сходженням атлантичних циклонів та дощами.

Таким чином, завершальні дні січня та початок лютого принесуть Черкащині незвичайно теплу зиму та мінливу погоду.

Читайте також:

Рятувальники Черкащини просять не виходити на лід: або мати із собою мотузку (ВІДЕО)

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version