НовиниЧеркащинаНа Черкащині оштрафували роботодавців, які порушують терміни виплати зарплати

На Черкащині оштрафували роботодавців, які порушують терміни виплати зарплати

-

- Advertisment -

Протягом жовтня 2020 року інспектори праці провели п’ять інспекційних відвідувань підприємств, що мають заборгованість з виплати заробітної плати працівникам.

Виявлено, що на підприємствах борг із виплати заробітної плати перед 143 працівниками становить 4911,73 тис. грн., з них перед 47 звільненими – 922 тис. грн. Про це інформує пресслужба Управління Держпраці у Черкаській області.

Ідеться про ПП «Обрії», ДП «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№62)», ПрАТ «Черкасирибгосп», філія «Єрківський спецкар’єр» ДП «Черкаський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України», ТОВ «Інвестиційна компанія».

За результатами інспекційних відвідувань, керівникам підприємств внесено приписи на усунення виявлених порушень. За невиконання у повному обсязі законних вимог інспектора праці посадову особу ПП «Обрії» притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 188-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу.

У жовтні 2020 року, на виконання вимог припису інспекторів праці підприємствами, що мають заборгованість з виплати заробітної плати працівникам, зокрема «ПрАТ «Черкасирибгосп» виплачено заборгованість із виплати заробітної плати перед 105 працівниками на загальну суму 1200,6 тис. грн, ПП «Обрії» – перед одним працівником на суму 4 тис. грн. Відділ освіти Лисянської селищної ради виплатив заборгованість перед 397 працівниками на суму 817 тис. грн.

За порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі, на підставі абз. 4 ч. 2 ст. 265 Кодексу законів про працю України, винесено 2 постанови на суму 30 тис грн (ПП «Обрії» та АТ «Черкаський приладобудівний завод»).

За недопуск, на підставі абз. 7 ч. 2 ст. 265 Кодексу законів про працю України, винесено 1 постанову: ТОВ «Агросенс Груп» на суму 15 тис. грн.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині зібрали 12 мільярдів гривень податків.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x