НовиниНа Черкащині незаконно скуповують рідкісних черепах

На Черкащині незаконно скуповують рідкісних черепах

-

- Advertisment -

Екологи 10 травня виявили на території сільських рад Чорнобаївського району оголошення про покупку болотяних черепах: "Дорого куплю болотяних черепах".

Територія сільських рад входить до складу Національного природного парку "Нижньосульський", пише "Обозреватель".

"Оголошення розвішані просто по селах. Особа, відповідає на дзвінки, повідомляє, що купує за 100 грн болотяних черепах, вагою від 600 гр. Представляється Владом, хоча не відомо чи це правда. Каже, що раз на тиждень машина їздить і збирає черепах у людей, які повідомляли про їхню наявність", – коментує ситуацію заступник голови Національного екологічного центру України (НЕЦУ) Олексій Василюк.

Активісти НЕЦУ звернулися до МВС та Служби безпеки України з проханням виявити осіб, які організовують злочинний промисел і порушити відповідну кримінальну справу проти них.

Розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд у результаті незаконного видобутку або знищення об'єктів тваринного світу, пошкодженні чи знищенні їх жител і споруд, місць перебуванння і розмноження, передбачений додатком 7 до Постанови Кабінету Мінстрів України від 24 липня 2013 № 541. Сума збитку за одну особин черепахи болотяної становить 350 грн.

Слід зазначити, що в кулінарії найчастіше використовують м'ясо зеленої, кайманової, грифової і далекосхідної черепахи. Однак, на інтернет-форумах багато рецептів і порад як використовувати м'ясо звичайної болотної черепахи для приготування черепахового супу.

Довідка. Болотяна черепаха (Emys orbicularis) занесена в ратифіковану в Україні Бернську конвенцію (Додаток 2) і охороняється у всій Європі. Розглядається питання про внесення її в Червону книгу України.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські піротехніки працюють над розмінуванням деокупованих територій

Черкаські піротехніки працюють на кількох напрямках, очищаючи землі від вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України в...

У Черкасах водолази розпочали обстеження дна водойм до пляжного сезону

Водолази ДСНС області розпочали ретельну перевірку дна в зонах масового відпочинку на акваторії Дніпра. Про це повідомили в пресслужбі...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x