додому Новини Кримінал На Черкащині накрили мережу нарколабораторій із обігом в десятки мільйонів доларів

На Черкащині накрили мережу нарколабораторій із обігом в десятки мільйонів доларів

1

Державне Бюро розслідувань викрило чергове наркоугроповання, яке створило мережу нарколабораторій на Черкащині для виробництва і збуту всіх видів наркотичних речовин. про це інформує сайт ДБР. 

Працівники ДБР у взаємодії із Національною поліцією провели масштабну спецоперацію та викрили ще одне злочинне угруповання, яке виготовляло та розповсюджувало психотропні та наркотичні речовини по всій Україні. Документування злочинної діяльності тривало впродовж трьох місяців. Припинення діяльності угрупування дозволить врятувати життя сотням наших співвітчизників.

Зловмисники організували роботу нарколабораторій на території Черкаської області. Група спеціалізувалась на виготовлені та збуті майже всього відомого спектра наркотиків: кокаїну, мефедрону, амфетаміну, солей, альфа-ПВП та багатьох інших.

Наркотики реалізовували гуртовим замовникам та у роздріб. Місячний грошовий обіг угрупування складав десятки мільйонів гривень.

Для відмивання доходів від наркобізнесу учасники угруповання купували рухоме та нерухоме майно по всій Україні.

В ході слідства ДБР задокументовано неодноразові факти збуту цивільному населенню понад 4 кг наркотиків та психотропних речовин. ДБР затримало організатора та двох членів організованої групи безпосередньо під час збуту 24 кг наркотиків. Приблизна вартість цього дурману на ринку складає понад 300 тисяч доларів США.

 Затриманим вже повідомлено про підозру за статтею незаконного придбання, перевезення та зберігання з метою збуту наркотиків, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі проведено 16 обшуків у Черкаській, Тернопільській та Волинській областях. Встановлюються всі учасники злочину, адже діяльність такого розгалуженого угрупування важко було б організувати без сприяння представників правоохоронних органів.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version