НовиниОсвітаНа Черкащині на честь колишньої власниці села зробили мурал

На Черкащині на честь колишньої власниці села зробили мурал

-

- Advertisment -

У селі Мошни, що на Черкащині, місцеві діти розмалювали стіну місцевого центру дитячої та юнацької творчості. На малюнку вони зобразили колишню власницю Мошенського ключа – Катерину Балашову. За легендою, яку виклав на своїй сторінці в мережі Фейсбук краєзнавець Микола Якименко,  у свята Катерина Балашова із свого палацу, що стояв на одній із вершин Мошногір’я, їздила в Мошни до церкви.

«Коли карета поверталась назад, то княгиня зупиняла її біля гуртів дітей, які гуляли обабіч дороги, і обдаровувала їх солодощами – цукерками, медяниками. Тому і вулицю, якою вона їхала, називали Медянкою. Тому вихованці ізостудії “Веселі барви” Центру дитячої та юнацької творчості Мошнівської сільської ради  створили на стіні Центру мурал на цю тему», – розповів Микола Якименко.

За його словами,  у 2008 році завітав з дружиною до Мошен нащадок Катерини Андріївни – Балашов Анатолій Миколайович та вирішив продовжити традицію своєї прабабусі – дарувати дітям радість.

І з того часу кожного року Міжнародний благодійний фонд “ Інше життя ”, який очолює дружина Анатолія Миколайовича – Балашова Олена Володимирівна, перед святом Миколая надсилає мошнівським дітям з особливими потребами та тим, які знаходяться під опікою, подарункові набори з речами та солодощами.

У 2022 році , незважаючи на війну, перед святом Миколая Міжнародний благодійний фонд “ Інше життя ” знову передав до Мошнівської громади для дітей з особливими потребами, зокрема сиріт та тих, які знаходяться під опікою, подарункові набори з солодощами.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x