НовиниОсвітаНа Черкащині на честь колишньої власниці села зробили мурал

На Черкащині на честь колишньої власниці села зробили мурал

-

- Advertisment -

У селі Мошни, що на Черкащині, місцеві діти розмалювали стіну місцевого центру дитячої та юнацької творчості. На малюнку вони зобразили колишню власницю Мошенського ключа – Катерину Балашову. За легендою, яку виклав на своїй сторінці в мережі Фейсбук краєзнавець Микола Якименко,  у свята Катерина Балашова із свого палацу, що стояв на одній із вершин Мошногір’я, їздила в Мошни до церкви.

«Коли карета поверталась назад, то княгиня зупиняла її біля гуртів дітей, які гуляли обабіч дороги, і обдаровувала їх солодощами – цукерками, медяниками. Тому і вулицю, якою вона їхала, називали Медянкою. Тому вихованці ізостудії “Веселі барви” Центру дитячої та юнацької творчості Мошнівської сільської ради  створили на стіні Центру мурал на цю тему», – розповів Микола Якименко.

За його словами,  у 2008 році завітав з дружиною до Мошен нащадок Катерини Андріївни – Балашов Анатолій Миколайович та вирішив продовжити традицію своєї прабабусі – дарувати дітям радість.

І з того часу кожного року Міжнародний благодійний фонд “ Інше життя ”, який очолює дружина Анатолія Миколайовича – Балашова Олена Володимирівна, перед святом Миколая надсилає мошнівським дітям з особливими потребами та тим, які знаходяться під опікою, подарункові набори з речами та солодощами.

У 2022 році , незважаючи на війну, перед святом Миколая Міжнародний благодійний фонд “ Інше життя ” знову передав до Мошнівської громади для дітей з особливими потребами, зокрема сиріт та тих, які знаходяться під опікою, подарункові набори з солодощами.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x