додому Новини Спорт На Черкащині на базі хати-музею Гончара буде створено туристичний об’єкт

На Черкащині на базі хати-музею Гончара буде створено туристичний об’єкт

0

Лип’янська об’єднана територіальна громада запланувала провести ландшафтний благоустрій садиби свого видатного земляка.

Тут, у батьківській хаті, відкрито музей видатного українського скульптура, етнографа, живописця Івана Гончара – Народного художника України, одного із ініціаторів створення Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, а також Музею народної архітектури та побуту України, засновника відомого в Україні й за кордоном громадського музею українського народного мистецтва.

Аби популяризувати творчий спадок свого земляка, громада запланувала створити на базі музею Івана Гончара туристичний об’єкт, який будуть відвідувати туристи зі всієї України.   Як повідомила начальник відділу освіти, молоді та спорту, культури та туризму Лип’янської ОТГ Наталя Красіліч, заплановано проведення ландшафтного благоустрою території садиби. А ще – розширення кількості історичних експонатів музею.

Нині тут розпочато реконструкцію народного одягу мешканців Лип’янки різних часів – і уже наразі відновлено сорочки, свити, жіночі та чоловічі костюми – загалом, до 20 предметів одягу, що увійдуть до експозиції майбутнього туристичного об’єкту.

Раіше сайт vikka.ua повідомляв, яке послаблення карантину чекає на українців з 11 травня.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version