додому Новини На Черкащині люстровано лише 4 працівника прокуратури

На Черкащині люстровано лише 4 працівника прокуратури

0

Відповідно до закону "Про очищення влади" з органів прокуратури Черкаської області було звільнено всього 4 працівники. Про це повідомила під час круглого столу "Хід люстраційних процесів в Україні та на Черкащині" юрист КМГО "Молода Черкащина" Тетяна Кавальчук, передає УНН-Центр.

"Черкаська прокуратура займає друге місце в Україні по видимості кадрових змін. За результатами офіційних запитів до прокуратури Черкаської області ми дізнавалися стан справ щодо люстрації та притягнення до відповідальності осіб, що вчиняли злочини під час мирних акцій протесту 2014 року. Так от, по закону "Про очищення влади" з органів прокуратури Черкаської області було звільнено 4 працівники: прокурор Черкаської області Віктор Миколенко, перший заступник прокурора Черкаської області Володимир Вегера, заступник прокурора Черкаської області Вадим Семенов та прокурор відділу ювенальної юстиції прокуратури Черкаської області Інна Жук," – повідомила Тетяна Кавальчук.

Крім того, прокуратура проводила перевірку обгрунтованості і законності дій прокурорів, які погоджували і підтримували в суді клопотання про тримання під вартою активних учасників мирних акцій протесту. Внаслідок цього двох осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності і загалом 18 осіб, стосовно яких проводились перевірки, звільнені з органів прокуратури. Проте, як наголосила тетяна Кавальчук, їх не люстрували, а звільнили за іншими критеріями.

Як повідомляв сайт vikka.ua, процес люстрації на Черкащині пройшов мляво.

 

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version